ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Επιχειρούνται επιπόλαιες μεταβολές στη θρησκευτική διδαχή

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Επιχειρούνται επιπόλαιες μεταβολές στη θρησκευτική διδαχή

Τα εκκλησιαστικά προβλήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τους καθηγητές των Θεολογικών Σχολών στο διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Μονή Πεντέλης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Μεγάλο Φώτιο τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είναι ο προστάτης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, έκανε λογο για επιπόλαιες μεταβολές στη θρησκευτική διδαχή και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας επιτροπών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εκκλησιαστικά προβλήματα που ανακύπτουν, οι οποίες όπως διευκρίνησε θα λειτουργούν με την ευθύνη της Ιεράς Συνόδου. Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα προβλήματα της Εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και στο θεσμό της Εκκλησίας. Είπε πως «η εποχή μας έχει αρκετές δυσκολίες» και την χαρακτήρισε «εποχή παρακμής» που θα διαρκέσει αρκετό καιρό, τονίζοντας πως δεν πρέπει να είμαστε βιαστικοί σε σοβαρά ζητήματα.

«Η πατρίδα μας σήμερα χρειάζεται όραμα και πρότυπα», είπε μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι «στον παρόντα καιρό του πολυτάραχου διεθνούς και εθνικού μας βίου έχουμε ανάγκη από σοφούς δασκάλους, από την Σοφία των Μεγάλων Πατέρων. Σε εποχή που επιχειρούνται πολλές επιπόλαιες μεταβολές επί του θέματος της θρησκευτικής διδαχής, οι εκπαιδευτικές ρυθμίσεις πρέπει να συνδέονται με την πηγή, δηλαδή το όλον της πνευματικής μας παραδόσεως πρέπει να συνδέεται πάντοτε με το ύδωρ το ζων. Το δεσπόζον πνευματικό ανάστημα του Ιερού Φωτίου μας διδάσκει πώς επιτελείται η υπέρβαση και σε προσωπικό επίπεδο και σε επίπεδο Εκκλησίας και κοινωνίας. Υπενθυμίζει προς όλους ότι Ορθοδοξία είναι ζωή», ενώ ανέφερε ότι ο σημερινός εορτασμός λειτουργεί και ως σύνδεσμος της Ιεράς Συνόδου και των Θεολογικών Σχολών και παρέχει την δυνατότητα συζητήσεως περί ενός νέου θέματος ζωτικού για την Εκκλησία».

Σχετικές ειδήσεις