ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τα Χανιά τίμησαν τον Άγιο Χαράλαμπο

Τα Χανιά τίμησαν τον Άγιο Χαράλαμπο

O Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός ιερούργησε χθες στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Εμμανουήλ Γεωργιακάκης, συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και πλήθους Κληρικών της Μητροπόλεως.

Στο λόγο του προς το πολυπληθές και ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσωπικότητα του Αγίου Χαραλάμπους, του οποίου η δυνατή πίστη προς τον Θεό, αποτελεί οδοδείχτη και παράδειγμα στη ζωή του κάθε Χριστιανού.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη και συμπροσευχουμένου κλήρου και λαού όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Πριν την έναρξη της Ακολουθίας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα η υποδοχή τμήματος τιμίου λειψάνου του Αγίου, το οποίο προσκόμισε στον Ιερό Ναό λαμβάνοντας θερμοτάτης υποδοχής, ο Ιερομόναχος από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, π. Νικηφόρος Εικοσιδέκας.

Σχετικές ειδήσεις