ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στον Επιτάφιο των Αρχαγγέλων στο Μόντρεαλ ο Μητροπολίτης Τορόντο

Στον Επιτάφιο των Αρχαγγέλων στο Μόντρεαλ ο Μητροπολίτης Τορόντο

Ο Ελληνισμός του Καναδά πλημμύρισε και φέτος τις εκκλησίες.

Κατανυκτική ατμόσφαιρα, ευλάβεια και υποδειγματική τάξη. Και σύμμαχος ο καλός, ανοιξιάτικος καιρός, καθώς από την Κυριακή των Βαΐων και μετά το κρύο έχει υποχωρήσει και ο υδράργυρος κινείται σταθερά σε διψήφια επίπεδα πάνω από το μηδέν.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το Πάσχα. Με πραγματική μετάνοια, με εξομολόγηση. Με Θεία Κοινωνία, με αγάπη προς όλους τους ανθρώπους. Δίδοντας συγχώρεση σε όλους και ζητώντας συγχώρεση από όλους. Και κάνοντας ελεημοσύνη. Να προετοιμαστούμε πνευματικά για την Ανάσταση του Κυρίου», ανέφερε σε τηλεοπτικό του μήνυμα την περασμένη εβδομάδα ο Μητροπολίτης Τορόντο και παντός Καναδά κ.κ. Σωτήριος.

Την Μεγάλη Πέμπτη θα μεταβεί στην Οττάβα όπου θα προεξάρχει της Ακολουθίας των Αχράντων Παθών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Σωτήριος από την Μεγάλη Παρασκευή έως την Δευτέρα της Διακαινησίμου θα βρίσκεται στο Μόντρεαλ. Για την Αποκαθήλωση, στην Ιερά Μονή Παρηγορήτισσας, για τον Επιτάφιο Θρήνο στον Ιερό Ναό Αγίων Αρχαγγέλων ενώ το Μεγάλο Σάββατο, θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας και της πρώτης Ανάστασης στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή.

Το βράδυ της Αναστάσεως θα βρίσκεται στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, στον Μέγα Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού στο Πάρκ Εξτένσιον.

Ακολούθως, τη Δευτέρα της εβδομάδας της Διακαινησίμου ο κ.κ. Σωτήριος θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Λαβάλ.

Ενώ, την Κυριακή του Θωμά, ο Μητροπολίτης Τορόντο και παντός Καναδά θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βανκούβερ.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Σχετικές ειδήσεις