ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πάσχα 2017: Ο Επιτάφιος στην Ενορία Αγίας Τριάδος Σελλασίας (pics)

Πάσχα 2017: Ο Επιτάφιος στην Ενορία Αγίας Τριάδος Σελλασίας (pics)

Στην ενορία της Σελλασίας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο διαφορετικός Eπιτάφιος κεντημένος με πολλές χάντρες, πέρλες και χρυσάνθεμα μινιατούρες, είναι έτοιμος να υποδεχτεί το σώμα του Χριστού μας.

Γράφει ο Πατήρ Νικόλαος Τσέτσεκας

Η προετοιμασία ξεκινά δύο μήνες πριν το Πάσχα. Η δουλειά είναι εξαιρετική λεπτή και πολύ κουραστική. Παρόλα αυτά, όμως, όλοι οι ενορίτες, γυναίκες, άντρες και παιδιά δεν δυσανασχετούν, αλλά γεμάτοι χαρά συμμετέχουν όλοι.

Και αυτό είναι το πιο όμορφο κομμάτι, η συνεργασία και η ανιδιοτελής εργασία, όχι για τους ίδιους αλλά για τον Θεάνθρωπο Χριστό μας.

Ξεκινούν, λοιπόν, να «κεντάνε» τις μικρές χάντρες και πολύχρωμες πέρλες σε μικρές καρφίτσες πολύ νωρίτερα, ώστε το μοτίβο να είναι έτοιμο και όπως πρέπει στολισμένο.

Την Κυριακή των Βαΐων καταφθάνουν μοσχοβολώντας τα μικρά άνθη και μαζί με τα πάθη του Χριστού μας όλη την Μεγάλη εβδομάδα κεντάνε και οι πιστοί προσεκτικά τον προσωρινό τάφο. Με μια ευχή στα χείλη έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Μεγάλης Παρασκευής, όπου πλέον παραδίδεται στον ιερέα όλο συγκίνηση, ευωδία και αγάπη.

Το φετινό μοτίβο, το οποίο απεικονίζει πανέμορφα παγώνια, δεν επιλέχθηκε τυχαία. Τα παγώνια, σύμφωνα με τη Θρησκεία μας, συμβολίζουν την Αθανασία και την Ανάσταση που ακολουθεί μετά την Σταύρωση.

Ας ευχηθούμε σε όλον τον κόσμο να βιώσει, όπως οι ενορίτες μας το Πάσχα και την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τον Επιτάφιο της Ενορίας Αγίας Τριάδος Σελλασίας

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για το Πάσχα 2017

Σχετικές ειδήσεις