ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Αγία Ελένη φέρνει πιο κοντά τους πολιτικούς αρχηγούς

Η Αγία Ελένη φέρνει πιο κοντά τους πολιτικούς αρχηγούς

Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης που μεταφέρει η Εκκλησία της Ελλάδος, από τις 14 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, στην Αθήνα φέρνει πιο κοντά την πολιτική ηγεσία.

Της Κάτιας Τσιμπλάκη

Στο επίσημο γεύμα που θα παραθέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος στις 14 Μαΐου, έχουν προσκληθεί οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.

Γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι εάν αποδεχθούν όλοι την πρόσκληση, τότε θα το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό γεγονός για το 2017 θα αποτελέσει αφορμή για να καθίσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι και μεταξύ τυρού και αχλαδίου να συζητήσουν για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι διάλογοι που θα εκτυλιχθούν λίγες μέρες μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα επικείμενα νέα μέτρα- αντίμετρα που θα νομοθετηθούν. Άλλωστε, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έχει ρίξει γέφυρες συνεργασίας με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας και γευματίζει με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Τα γεύματα που διοργανώνονται σε ευαγή ιδρύματα της Εκκλησίας της Ελλάδος βγάζουν και πολιτικές ειδήσεις. Χαρακτηριστικό είναι το γεύμα που παρέθεσε τέλη του 2016 ο Αρχιεπίσκοπος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στο «Δημήτρειο» ίδρυμα της «Αποστολής». Όπως είχε αποκαλύψει το Νewsbomb.gr στο γεύμα o Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ρώτησε τον πρωθυπουργό για την πορεία της αξιολόγησης. Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του τον καθησύχασε και του είπε χαρακτηριστικά ότι παρά τις σκληρές διαπραγματεύσεις «θα τα καταφέρουμε».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τη δύσκολη οικονομική συγκυρία χειρίζεται με διπλωματικότητα τα ακανθώδη θέματα που προκύπτουν στις σχέσεις με την Πολιτεία. Ενώ με την ιδιότητά του Προέδρου της Ιεράς Συνόδου, του ανώτατου διοικητικού οργάνου της Εκκλησίας, αποφεύγει την τακτική των άκρων και των ρήξεων. Αντίστοιχες είναι και οι οδηγίες που έχει δώσει και στους στενούς του συνεργάτες.

Σχετικές ειδήσεις