ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Παλαβά πράγματα οι επεμβάσεις αλλαγής φύλου!

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Παλαβά πράγματα οι επεμβάσεις αλλαγής φύλου!

Την πλήρη αντίθεσή του στα όσα γράφονται και ακούγονται γύρω από το θέμα του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου και την αλλαγή φύλου εξέφρασε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, χαρακτηρίζοντας αυτή την πράξη «παλαβά πράγματα».

ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΨΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο η Εκκλησία να παντρέψει έναν άνθρωπο που έχει υποβληθεί στην διαδικασία αυτή.

Για το θέμα της αλλαγής φύλου τοποθετήθηκε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, το θέμα είναι «δύσκολο για να εκφράσει κανείς τη γνώμη του», ενώ πρόσθεσε πως θα πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος για να προβεί κανείς σε μια τέτοια ενέργεια.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», επισήμανε επίσης πως μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει άποψη επί του θέματος, αλλά δεν μπορεί να την επιβάλλει σε όσους διαφωνούν, γιατί πρόκειται για τροποποίηση της φυσικής εξέλιξης του ανθρώπου.

Ερωτηθείς για το εάν η Εκκλησία θα πάντρευε ζευγάρι που ο ένας από τους δύο προχώρησε σε αλλαγή φύλου, απάντησε ότι κατά τη γνώμη του «η Εκκλησία δεν θα το κάνει, γιατί είναι μια προσβολή της προγενέστερης βούλησης των ενδιαφερομένων και μια υποταγή της φυσικής εξέλιξης».

«Είναι λίγο παλαβά πράγματα αυτά» κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις