ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ιερώνυμος για αλλαγή φύλου: Όλα αυτά είναι παιχνιδίσματα-Η Πατρίδα μας έχει τις δικές της παραδόσεις

Ιερώνυμος για αλλαγή φύλου: Όλα αυτά είναι παιχνιδίσματα-Η Πατρίδα μας έχει τις δικές της παραδόσεις

«Παιχνιδίσματα» και «εφευρήματα» χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το νομοσχέδιο που αφορά στην αλλαγή φύλου, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους, κατά την έξοδό του από τη Βουλή, όπου τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό.

Αναφερόμενος στην θέση της Εκκλησίας επί του ζητήματος, τόνισε πως: «Όλα αυτά είναι παχνιδίσματα. Παιχνιδίσματα είναι. Η Εκκλησία έχει τις δικές της θέσεις. Η Πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια. Όλα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και τον χρόνο μας».

Υπενθυμίζεται πως στο επίμαχο νομοσχέδιο προβλέπεται ειδική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα προβλέπεται η δυνατότητα αλλαγής φύλου ακόμη και σε ανήλικα 15χρονα!

Όπως είχε δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, προϋποθέσεις θα είναι να υπάρχει η βούληση των παιδιών, η σύμφωνη γνώμη των γονέων και η γνωμοδότηση επιστημονικής επιτροπής. Διευκρίνισε, επιπλέον, ότι η επιστημονική επιτροπή θα λειτουργήσει εντός των δομών του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

«Μακριά από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες»

Μηνύματα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, σημειώνοντας με νόημα πως οι πολιτικοί πρέπει να μείνουν μακριά από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες.

Σε μια εποχή που ακούγονται πολλά για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας είναι ανάγκη όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και σηκώσουν το πήχη πιο ψηλά για το Έθνος, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνουμε και το έργο σας και τα προβλήματα που υπάρχουν, όμως παράκληση μας είναι να ρίξετε μια ματιά και στην εκκλησιαστική διοίκηση που έχει και αυτή πολλά προβλήματα. Όλοι μας πρέπει να βάλουμε το πήχη πιο ψηλά. Και η Βουλή και η Εκκλησία και οι πολιτικοί πρέπει να μείνουμε μακριά από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες. Να μην μας ενδιαφέρουν οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας αλλά οι σχέσεις Εκκλησίας και έθνους. Αυτό το έχει ξεχάσει η Πολιτεία. Απλά θέλει ειλικρίνεια, αμεσότητα και εμπιστοσύνη».

Κατέληξε, δε, λέγοντας: «Ευχόμαστε αυτός ο χρόνος να μας πάει πιο ψηλά, πιο μακριά και να μην ασχολούμαστε με τα μικρά».

Σχετικές ειδήσεις