ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ιερώνυμος: Ξεπερασμένες οι συζητήσεις για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας

Ιερώνυμος: Ξεπερασμένες οι συζητήσεις για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας

Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Αλμυρού και εγκαινίασε το Ιεραποστολικό Κέντρο «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης»

Την ανάγκη συνεργασίας όλων, Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εκκλησίας, τόνισε από τον Αλμυρό Μαγνησίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, κατά την τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Αλμυρού, λίγο μετά τα εγκαίνια του Ιεραποστολικού Κέντρου «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου.

«Πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε όλο με μικρότητες ή πράγματα που επινοούμε για να αποπροσανατολίσουμε τον λαό μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος, φέρνοντας ως παράδειγμα, τις συζητήσεις περί σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας, τις οποίες χαρακτήρισε ξεπερασμένες.

Όπως είπε, μπορεί στην Ελλάδα να είμαστε σήμερα, περίπου 10 εκατομμύρια Έλληνες, έξω όμως από τα σύνορά της χώρα υπάρχουν άλλα 7-10 εκατομμύρια Έλληνες. Δεν πρέπει, ως εκ τούτου, να περιοριζόμαστε στον Ελλαδισμό, μιλώντας για θέματα ήσσονος σημασίας, καθώς ο χώρος μας είναι πολύ ευρύτερος, είναι ο Ελληνισμός.

«Το Έθνος μας είναι μεγάλο. Άλλοι τόσοι Έλληνες ζουν στο Εξωτερικό. Και εύλογα γεννάται το ερώτημα: πώς αυτοί μπορούν να αναπτύσσονται και να είναι πετυχημένοι εκτός Ελλάδας;», αναρωτήθηκε ο κ. Ιερώνυμος, προσθέτοντας πως ήρθε η ώρα, που η Εκκλησία πρώτη, με την διαποίμανση γενικότερα των Ελλήνων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα η Πολιτεία, πρέπει να εμπνεύσουν στον λαό το όραμα της μεγαλοσύνης και να πάψουν να ασχολούνται με μικροπρέπειες.

«Έχει έρθει η ώρα που πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, σε κοινή προσπάθεια. Το έχει ανάγκη ο τόπος μας σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά», συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης επισήμανε πως η παρουσία του Αρχιεπισκόπου γεμίζει με ελπίδα και δύναμη, ενώ τόνισε ότι ο λαός του Αλμυρού βλέπει στο πρόσωπό του έναν άξιο ιεράρχη, για να καταλήξει αναφερόμενος στο σημαντικό έργο που επιτελεί.

Πηγή: e-volos.gr

Σχετικές ειδήσεις