ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το συγκινητικό μήνυμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας: Την Ελλάδα λίγοι αγάπησαν, μα πολλοί...

Το συγκινητικό μήνυμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας: Την Ελλάδα λίγοι αγάπησαν, μα πολλοί...

Σε κλίμα συγκίνησης, με τις ελληνικές σημαίες να κυματίζουν στον επιβλητικό πανηγυρίζοντα ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, το μεγαλύτερο ελληνικό ναό στην ομογένεια της Αφρικής, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου κ. Θεόδωρος έψαλλε το «Τη Υπερμάχω», μαζί με όλη την παροικία, στην Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε παρουσία κόσμου, μαθητών, προσκόπων και πολλών επισήμων, κατά την Δοξολογία για την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Ανάμεσά τους, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισσος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Αλεξανδρείας κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, η Β΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κα Μαίρη Παυλίδου, ο Οικονομικός Επόπτης της Κοινότητας κ. Πάρης Πεφάνης Μακρής και οι Κοινοτικοί Επίτροποι Νικόλας Κόπελος και Αντρέας Βαφειάδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος» κα Λιλίκα Θλιβίτου και άλλοι επίσημοι.

Δυναμικό το παρών και από τους μαθητές των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Αλεξανδρείας, της Τοσιτσαίας και του Αβερωφείου, με επικεφαλής τις Δ/ντριες Αγγελική Τσιαδήμη και Δήμητρα Παπανώτα αλλά και τους Προσκόπους με επικεφαλής τον Περιφερειακό Έφορο Αποδήμων Προσκόπων (και Κοινοτικό Επίτροπο) κ. Δημήτρη Κάβουρα και τον Έφορο Διοίκησης κ. Άρη Μαρκοζάνη.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον γενικό Πρόξενο και τον Οικονομικό Επόπτη της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας στα δύο ηρώα που έχουν κατασκευαστεί έξω από το χώρο της εκκλησίας, εκεί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας έψαλλε το «Αιωνία η μνήμη, υπέρ των πεσόντων αδελφών και πατέρων ημών», που θυσίασαν τη ζωή τους για να είναι σήμερα η Ελλάδα ελεύθερη και η Ορθοδοξία ακόμη πιο δυνατή.

«Την Ελλάδα, λίγοι την αγάπησαν και πολλοί την ζήλεψαν… Αλλά, παρόλα αυτά, η Ελλάδα θα ζει εις αιώνας αιώνων. Δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά. Ζήτω η Ελλάδα μας», κατέληξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ψέλνοντας μαζί με όλον τον κόσμο τον ελληνικό εθνικό ύμνο, που ακολουθήθηκε από τον αιγυπτιακό ύμνο, δείχνοντας από όλον τον κόσμο την κοινή αδελφική πορεία της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου.

Σχετικές ειδήσεις