ΕΘΝΙΚΑ

Oruc Reis: Άλλαξε πάλι πορεία το τουρκικό ερευνητικό πλοίο - Δείτε τη θέση του

Oruc Reis: Άλλαξε πάλι πορεία το τουρκικό ερευνητικό πλοίο - Δείτε τη θέση του
ap

Tο τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» άλλαξε πάλι πορεία και πλέον κινείται βορειοανατολικά, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX.

Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε τη θέση του Oruc Reis λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα της Παρασκευής (14/08):

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν στο 100% της ετοιμότητας τους με τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού να παρακολουθούν τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους, το οποίο, αν και έχει ποντίσει καλώδια μερικές εκατοντάδες μέτρα, δεν έχει κάνει καμία έρευνα μέχρι στιγμής, όπως υπογράμμιζαν με νόημα πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Δείτε ΕΔΩ πού βρίσκεται το Oruc Reis.

«Να τερματιστούν οι προκλήσεις»

«Οι προκλήσεις πρέπει να τερματιστούν. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια πολιτική λύση, μέσω ενός απευθείας διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και προεδρεύων του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον εξάμηνο Χάικο Μάας, λίγο πριν από την έναρξη της έκτακτης τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκε το ζήτημα «των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταξύ της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τουρκίας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τρομάζει η διασπορά – Στο «κόκκινο» Αθήνα και Θεσσαλονίκη