ΕΘΝΙΚΑ

NAVTEX για το Nautical Geo: Βόρεια της Κρήτης θα κινηθεί το γαλλικό ερευνητικό

NAVTEX για το Nautical Geo: Βόρεια της Κρήτης θα κινηθεί το γαλλικό ερευνητικό

Από την ανατολική Κρήτη μέχρι τις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει έρευνες το γαλλικό ερευνητικό - Το παρακολουθούν οι Τούρκοι.

Νέα οδηγία προς ναυτιλομένους εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης (18/11), αναφορικά με τις έρευνες του γαλλικού σκάφους Nautical Geo μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου.

Το τουρκικό καθεστώς έχει δώσει εντολή να παρακολουθείται συνεχώς το ερευνητικό της Γαλλίας, με πολεμικά πλοία της γείτονος να το έχουν μονίμως στα ραντάρ τους.

Σύμφωνα με τη νέα NAVTEX, το γαλλικό ερευνητικό θα κινηθεί από το ανατολικό άκρο της Κρήτης μέχρι το Μυρτώο πέλαγος, περίπου ανοιχτά της Μονεμβασιάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ:

Η περιοχή η οποία έχει δεσμευτεί για έρευνες του Nautical Geo.

Πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες και έκαναν λόγο για προσέγγιση τουρκικών πολεμικών πλοίων ακόμα και στα έξι μίλια από τις ακτές της Κρήτης, προφανώς και δεν ευσταθούν και δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα. Το γεγονός ωστόσο, προβληματίζει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αναφορικά με το ρόλο και τους σκοπούς που εξυπηρετούν ορισμένα Μέσα στην Ελλάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Τραγωδία στην Εγνατία: Επτά μετανάστες νεκροί σε τροχαίο - Άλλοι 8 τραυματίστηκαν

Τζένη Μπαλατσινού: Κινδύνευσε η ζωή μου στην τελευταία εγκυμοσύνη – Φύλακας-άγγελος μου ο Κικίλιας