ΕΘΝΙΚΑ

Έβρος: Εγκλωβίστηκαν σε νησίδα 28 μετανάστες – Επιτυχημένη διάσωση από ΕΜΑΚ και ΕΛΑΣ

Έβρος μετανάστες νησίδα
Επιχείρηση διάσωσης για 28 μετανάστες σε νησίδα του Έβρου. (φωτογραφία αρχείου)
INTIME / ISMAIL COSKUN

Έβρος: Μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα, από την Τουρκία, ωστόσο εγκλωβίστηκαν σε νησίδα ανάμεσα στα σύνορα. Οι ελληνικές Αρχές διέσωσαν τα 28 άτομα που ήταν στο σημείο.

Μια ακόμα απόπειρα μεταναστών να περάσουν τα σύνορα και να βρεθούν σε ελληνικό έδαφος, λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία. Συγκεκριμένα, 28 μετανάστες επιχείρησαν να διαβούν τον Έβρο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε μια από τις νησίδες του ποταμού.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη νησίδα δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ανάλογη κατάσταση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για σημείο στο οποίο η τουρκική πλευρά προσπαθεί να «σπρώξει» μετανάστες, ωστόσο, οι ελληνικές αρχές κατά την τακτική των τελευταίων ετών αποτρέπει την παράνομη είσοδο στη χώρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται διαρκώς προβλήματα.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, οι ελληνικές αρχές διέσωσαν τους 28 εγκλωβισμένους καθώς ήταν σε άμεσο κίνδυνο από τις δύσκολες συνθήκες, με το δριμύ ψύχος των τελευταίων ημερών να είναι το κυριότερο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν. Οι περισσότεροι εκ των μεταναστών προέρχονταν από τη Συρία και για τη διάσωσή τους συνεργάστηκαν οι περισσότερες Αρχές της περιοχής.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, στο σημείο βρέθηκαν 10 άνδρες της από την 4η ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας, με δυο οχήματα και μια διασωστική λέμβο ως συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.. Οι 28 μετανάστες έχουν οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο στην περιοχή Μαράσια Έβρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.