ΕΘΝΙΚΑ

Στρατηγός Κ. Γκίνης: Η Τουρκία θέλει να αποκτήσει και πυρηνικά όπλα

Στρατηγός Κ. Γκίνης: Η Τουρκία θέλει να αποκτήσει και πυρηνικά όπλα

Πληθαίνουν οι φωνές που προειδοποιούν για ένα εφιαλτικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία στοχεύει -και ήδη βρίσκεται στη διαδικασία- να γίνει πυρηνική δύναμη.

Το Newsbomb.gr ανέδειξε πρόσφατα τη σχετική γεωπολιτική μελέτη, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία έχει τη βούληση, αλλά και έχει ξεκινήσει τη διαδικασία, να μετατραπεί σε πυρηνική δύναμη, με τη χρήση αυτής της ενέργειας όχι μόνο για ειρηνικούς σκοπούς.

Η δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου από τη γείτονα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, εντάσσεται σε αυτή την ιδιαίτερα απειλητική για τη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή, κατεύθυνση.

Ο διεθνολόγος και κύριος συγγραφέας της εν λόγω μελέτης, Θεμιστοκλής Ζανίδης, είχε αναλύσει στο Newsbomb.gr αυτή την προοπτική.

Σήμερα, ο Στρατηγός Κ. Γκίνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στον ίδιο κίνδυνο.

«Η Τουρκία από το 2000 ετοιμάζει το πυραυλικό της πρόγραμμα και πλέον έχει φτάσει στο βεληνεκές των 500 χιλιομέτρων. Πρόκειται για πυραύλους με συμβατικές κεφαλές που μπορούν να προσβάλλουν όλα τα σημεία της Ελλάδας. Για αυτό και θα πρέπει να βελτιώσουμε τις δυνατότητες αναχαίτισης αυτών των πυραύλων», σημείωσε.

«Ο κίνδυνος ωστόσο είναι η πυρηνική τεχνολογία που αποκτά η Τουρκία και με αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε πυρηνική δύναμη - όπως ο ίδιος ο Ερντογάν έχει δηλώσει. Θεωρώ ότι η Τουρκία θα πάει στο επόμενο βήμα», αναφέρει ο Κ. Γκίνης, «αν και κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο απλό».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε ακόμα:

Έρευνα-εφιάλτης: «Η Τουρκία μπορεί να αποκτήσει σύντομα πυρηνικά όπλα»