ΕΘΝΙΚΑ

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ έγινε επίτιμο μέλος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη»

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ έγινε επίτιμο μέλος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη»

Η Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» βράβευσε τον φιλέλληνα Γερουσιαστή των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη»:

«Έχουμε την τιμή να ανακοινώσουμε στα μέλη μας και στους φίλους της Ένωσης ότι ο μεγάλος φιλέλληνας Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ είναι πλέον Επίτιμο μέλος της Ένωσης .

Την Κυριακη, 11/6 πραγματοποιήθηκε η βράβευση του κυρίου Μενέντεζ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ομογένειας στο Μανχάταν, από τους εκπροσώπους της Ένωσης στην Αμερική, τον επιχειρηματία κ. Σταύρο Βουγιουκλάκη και τον αρχιτέκτονα κ. Γιώργο Γεωργόπουλο, οι οποίοι μετέφεραν την ευγνωμοσύνη μας για την αδιάλειπτη υποστήριξη του κ. Μενέντεζ στον αγώνα της ομογένειας για την προάσπιση των συμφερόντων της Ελλάδας και της Κύπρου και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως.

Η τιμητική πλακέτα ανακήρυξης του σε Επίτιμο Μέλος της Ένωσης είναι ένα υπέροχο έργο τέχνης δημιουργία του συντοπίτη μας Πέτρου Γεωργαριου όπου αναγράφεται ο Όρκος των Μανιατών την 17η Μαρτίου 1821, ημέρα έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα του '21, καθως και τα εξής:

«This honorary membership presented to Senator Robert Menendez for the outstanding support to Greece».

Είναι τιμή μας που η μεγάλη αυτή προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας αποτελεί Επίτιμο Μέλος μας. Ένας μεγάλος φιλέλληνας, ένας σύγχρονος Λόρδος Μπάιρον που εκπροσωπεί τη δικαιοσύνη και αγωνίζεται για τα δικαιώματα της χώρας μας με όλες του τις δυνάμεις!

Είμαστε ευγνώμονες και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και στους εκπροσώπους της Ένωσης που αποτελούν άξιους πρεσβευτές μας στην ομογένεια».