ΕΘΝΙΚΑ

Οικονόμου: Η ενίσχυση ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ είναι επιταγή της διεθνούς συγκυρίας

Οικονόμου: Η ενίσχυση ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ είναι επιταγή της διεθνούς συγκυρίας

Ο Γιάννης Οικονόμου λαμβάνει μέρος στη συζήτηση για όλους τους νομοθετικούς φακέλους του Συμφώνου σχετικά με τη μετανάστευση και το άσυλο.

Οι αυξημένες, σε ένταση και διάρκεια, κρίσεις στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή δημιουργούν τεράστιες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας, ο οποίος είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τα κράτη, την οικονομία, τη Δημοκρατία και τους πολίτες, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου προσερχόμενος στη σύνοδο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

«Τα συστήματα και το προσωπικό των υπηρεσιών ασφαλείας δοκιμάζονται σκληρά και χρειάζονται ενίσχυση. Ιδιαίτερα χώρες στην πρώτη γραμμή, όπως είναι η Ελλάδα, χρειάζονται ενίσχυση και στήριξη ώστε να επιτελέσουν στο ακέραιο το ρόλο τους, της φύλαξης της πρώτης γραμμής ελέγχου, πριν από την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χωρίς αυξημένη επαγρύπνηση στα εξωτερικά σύνορα όλα μετά δυσκολεύουν και αυτό οφείλουμε να το έχουμε κατά νου. Επίσης, χρειάζεται αυξημένη αποφασιστικότητα στη διαχείριση των προκλήσεων ασφάλειας στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να αποφύγουμε επιδείνωση και δυσάρεστες καταστάσεις» υπογράμμισε ο υπουργός.

Δείτε τη δήλωσή του: https://newsroom.consilium.europa.eu/events/20231204-justice-and-home-affairs-council-december-2023/142835-arrival-and-doorstep-gr-oikonomou-20231205