ΕΘΝΙΚΑ

Χαμός στο πάνελ του OPEN: Καλεντερίδης-Δεσποτόπουλος τσακώθηκαν για την άφιξη Ερντογάν

Χαμός στο πάνελ του OPEN: Καλεντερίδης-Δεσποτόπουλος τσακώθηκαν για την άφιξη Ερντογάν

Βγήκαν τα... μαχαίρια σε τηλεοπτικό πάνελ του OPEN, έπειτα από τη διαφωνία Καλεντερίδη-Δεσποτόπουλου περί της άφιξης Ερντογάν στη χώρα μας.

Έντονος διάλογος ξέσπασε μεταξύ του στρατιωτικού αναλυτή Σάββα Καλεντερίδη και του διεθνολόγου Αλέξανδρου Δεσποτόπουλου στο πλατό της τηλεόρασης του OPEN με αφορμή την επίσκεψη του πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

Όλα άρχισαν όταν ο Σάββας Καλεντερίδης έκανε λόγο για ενδοτική πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων με τον Αλέξανδρο Δεσποτόπουλο να σχολιάζει ότι «από το '74 και μετά κανένας πρωθυπουργός που πέρασε δεν ήταν ενδοτικός».

«Είπε ο κύριος Δεσποτόπουλος ότι δεν είμαστε ενδοτικοί. 1976 πρωτόκολλο της Βέρνης, γκριζάραμε το Αιγαίο για θέματα ενεργειακά, 1988 Νταβός βάλαμε στο ράφι το Κυπριακό και υπογράφηκε το πρωτόκολλο Παπούλια - Γκιλμάζ μέσω του οποίου- οι Τούρκοι λένε- βάλαμε πόδι στο Αιγαίο, 1997 διακήρυξη της Μαδρίτης αναγνωρίσαμε νόμιμα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τώρα περιμένουμε την τωρινή διακήρυξη, ας μην λέμε λοιπόν ότι μας κατέβει, βάζουμε ντοκουμέντο στο τραπέζει. Είναι το ντόμινο των υποχωρήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά προκαλώντας την έκρηξη του κ. Δεσποτόπουλου.

«Έχει νησιά η Τουρκία στο Αιγαίο; Έχει ακτές η Τουρκία; Έχει νησιά; Εμείς λέμε ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, τα νησιά της Τουρκίας δεν έχουν; δεν έχει συμφέροντα η Τουρκία στην Τουρκία; Υποχώρηση ήταν το συμβούλιο Γκιλμάζ- Παπούλια για να μην έχουμε υπερπτήσεις και παραβιάσεις, για να έχουμε ηρεμία στις Εθνικές Εορτές» απάντησε ο κ. Δεσποτόπουλος.

Και πρόσθεσε «εγώ προτιμώ να με κατηγορούνε για παπαγαλάκι μια κυβέρνησης παρά να ρίχνω λάδι στη φωτιά δυο γειτονικών χωρών που δεν οδηγεί πουθενά».

«Ρίχνουμε και φωτιά τώρα όταν λέμε για τους ενδοτισμούς, να περιμένουμε τους Τούρκους να αρπάξουν το μισό Αιγαίο» απάντησε από την πλευρά του ο κ. Καλεντερίδης.

Δείτε όλη τη διαμάχη από 18:03: