ΕΘΝΙΚΑ

Ο τουρκικός Τύπος πιέζει: «Πρέπει να αποκτήσουμε πυρηνικά όπλα για το Ισραήλ και την Ελλάδα»

Ο τουρκικός Τύπος πιέζει: «Πρέπει να αποκτήσουμε πυρηνικά όπλα για το Ισραήλ και την Ελλάδα»

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης... Η απροκάλυπτη πρόθεση της Τουρκίας να καταστεί πυρηνική δύναμη εδώ και χρόνια, βρίσκει... «άλλοθι» από τη νέα εφεύρεση του Τύπου της γείτονας, ότι η Ελλάδα είναι αυτή που επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Σημερινό άρθρο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Σαμπάχ, «πιέζει» -ή μάλλον προετοιμάζει την κοινή γνώμη- στην επιδίωξη απόκτησης πυρηνικού οπλοστασίου, και ο λόγος είναι... ότι έχει και το Ισραήλ πυρηνικά όπλα και «δεν αποκλείεται να αποκτήσει και η Ελλάδα»

Άρθρο της εφημερίδας Σαμπάχ υποστηρίζει σήμερα ότι η Τουρκία πρέπει να αποκτήσει με κάθε τρόπο πυρηνικά όπλα από τη στιγμή που κατέχουν δίπλα της τέτοια όπλα, χώρες όπως το Ισραήλ, και δεν αποκλείεται κι η Ελλάδα.

«Δεδομένου ότι το Ισραήλ, το οποίο περιλαμβάνει εδάφη της χώρας μας στους στόχους της Γης της Επαγγελίας, διαθέτει πυρηνικά όπλα, πρέπει να τα αποκτήσουμε και εμείς.

Το γεγονός επίσης ότι οι ΗΠΑ, αν οι κυρώσεις δεν αποδώσουν, δεν θα καθυστερήσουν να εξοπλίσουν την Ελλάδα με πυρηνικά όπλα, δεν αλλάζει την κατάσταση. Η Ελλάδα δεν είναι ήδη μια πλήρης βάση των ΗΠΑ; Άλλωστε, αφού το γενοκτόνο Ισραήλ απέκτησε την ατομική βόμβα, θα έκανε τόση διαφορά να έχει κι η Ελλάδα;», αναρωτιέται ο αρθρογράφος Σαλίχ Τουνά στη Σαμπάχ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του OPEN στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο συντάκτης βρήκε και τον.. σύμμαχο: «Οι συνθήκες στην περιοχή υπαγορεύουν να φθάσουμε με κάθε τρόπο στο επίπεδο της πυρηνικής αποτροπής. Είναι βέβαιο ότι η Ρωσία θα παράσχει κάθε είδους υποστήριξη προς αυτή την κατεύθυνση. Αρκεί να είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε το τίμημα.

Το τίμημα μπορεί να είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που έχει υποστεί το Ιράν. Λόγωτου εμπάργκο, μπορεί να πρέπει να αντιμετωπίσουμε μεγάλες δυσκολίες στην πρόσβαση σε πολλά βασικά είδη πρώτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων. Μπορεί επίσης να αποβληθούμε από το ΝΑΤΟ (και αυτό θα ήταν καλό, παρεμπιπτόντως)», υποστηρίζει ο Σαλίχ Τουνά.

Τα πυρηνικά όπλα παρέχουν αποτροπή και ισορροπία μεταξύ των χωρών και η πυρηνική ικανότητα του Ισραήλ είναι ο σημαντικότερος λόγος αυτής της ανισορροπίας, ισχυρίζεται ο Τούρκος αρθρογράφος.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr στο οποίο καταδεικνύεται η πρόθεση της Τουρκίας του Ερντογάν να καταστεί πυρηνική δύναμη:

Καθυστερεί για 5 χρόνια ο πυρηνικός σταθμός στο Άκουγιου

Στο μεταξύ, σε ομιλία του σήμερα στη Μερσίνα ο Τούρκος πρόεδρος ανέβαλε την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου κατά 5 χρόνια. Είχε υποσχεθεί ότι το 2023 θα τίθεντο τουλάχιστον ένας αντιδραστήρας σε λειτουργία, σήμερα δήλωσε ότι το 2028 θα λειτουργήσει κανονικά.

«Συνεχίζεται η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού μας Άκουγιου, ο οποίος θα παράγει 35 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Όλοι οι αντιδραστήρες του σταθμού θα τεθούν σε λειτουργία μέχρι το 2028», δήλωσε.