ΕΘΝΙΚΑ

Έντι Ράμα: Οι πρώτες αναρτήσεις μετά τη φιέστα - πρόκληση στην Αθήνα

Έντι Ράμα

Μετά την ομιλία του και ερωτηθείς γαι τις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας έναν χρόνο μετά τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη, ο Έντι Ράμα είπε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα, δεν υπάρχει ιστορία για εμάς»

Μετά την προκλητική φιέστα που είχε ο Έντι Ράμα στο Γαλάτσι, προχώρησε σε δύο νέες αναρτήσεις.

Στην πρώτη ανάρτηση ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, έχοντας στο πλευρό του τον τραγουδιστή Νόιζι και την τραγουδίστρια Έρα Ρούσι, που άνοιξαν την εκδήλωση στο Γαλάτσι, περιέγραψε το «ευχαριστώ από βάθους καρδίας» για τους συμπατριώτες του που βρέθηκαν στο Γαλάτσι αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «βίωσα σε κάθε κύτταρο τη βαθιά ανάσα της πατρίδας ανάμεσα στους Αλβανούς της Ελλάδας» αλλά στέλνοντας το μήνυμα ότι η Αλβανία θέλει να προχωρήσει σε μια «νέα πραγματικότητα αδελφοσύνης, ευρωπαϊκής τάξης και ειρήνης με συνεργασία με την Ελλάδα».

Στη δεύτερη ανάρτησή του ο Έντι Ράμα παραθέτει συνολικά 69 φωτογραφίες «μιας αξέχαστης αλβανικής ημέρας».

Την εκδήλωση άνοιξαν ο τραγουδιστής Νόιζι και η τραγουδίστρια Έρα Ρούσι. Πριν τον Ράμα προηγήθηκαν οκτώ ομιλητές. Ανάμεσά τους η υπουργός Επικρατείας της Αλβανίας Ελίζα Σπυροπάλι, η οποία είπε, μεταξύ άλλων, ότι όταν έπεσε το κομμουνιστικό καθεστώς στην Αλβανία «η Ελλάδα ήταν εκεί, οι γενναιόδωροι Έλληνες μοιράστηκαν μαζί μας ψωμί και αλάτι».

Μετά την ομιλία του και ερωτηθείς γαι τις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας έναν χρόνο μετά τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη, ο Έντι Ράμα είπε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα, δεν υπάρχει ιστορία για εμάς. Αυτή είναι ιστορία της ελληνικής πολιτικής. Δεν είναι δική μας ιστορία και δεν έχει να κάνει σε τίποτα με εμάς».

«Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε κάτι που ταιριάζει με τη φανταστική σχέση μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων Ελλάδας και Αλβανίας. Αξίζει να είναι καλύτερες και πρέπει να τους δώσουμε πολύ διαφορετικές πολιτικές» κατέληξε ο Αλβανός πρωθυπουργός μιλώντας στο Star.