ΕΘΝΙΚΑ

Σήμερα η συνάντηση για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Σήμερα η συνάντηση για την ονομασία της ΠΓΔΜ
Ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, αναμένεται να συναντηθεί με αντιπροσώπους της Ελλάδας...

Ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, αναμένεται να συναντηθεί με αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στο γραφείο του στο Μανχάταν.


Η συνάντηση θα είναι “ανεπίσημη” και σκοπό θα έχει να παραθέσουν οι δύο χώρες τις θέσεις τους σχετικά με τις διαφορές τους, να εξακριβώσουν αν υπάρχουν τομείς που χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης, και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα της διαδικασίας, με απώτερο στόχο να βρεθεί γρήγορη λύση στο θέμα της ονομασίας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Γραμματείας του Οργανισμού.


Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζήτημα επείγει καθώς δεν αφορά μόνο στις δύο χώρες αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα, Μάρτιν Νεσίρκι χαρακτήρισε ακόμη το θέμα "εξαιρετικά μακροχρόνιο" και "δύσκολο" και επεσήμανε ότι οι δύο πλευρές έχουν προσπαθήσει να το αντιμετωπίσουν με "καλή πίστη" και συνεχίζουν με τη βοήθεια του Μάθιου Νίμιτς.