ΕΘΝΙΚΑ

" Η Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της"

" Η Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της"
Νέο αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας...

Νέο αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί μια εικονική ενταξιακή διαδικασία στην οποία η Τουρκία θα παίρνει σιγά - σιγά από την Ε.Ε. ό,τι θέλει, χωρίς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της απέναντι στην Ε.Ε», είπε ο κ. Παπούλιας, ο οποίος συναντήθηκε με το προεδρείο των Αμερικανό -Εβραϊκών Οργανώσεων.

Επίσης επανέλαβε την ελληνική θέση για το Κυπριακό, ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής, και τάχθηκε υπέρ μιας «βιώσιμης και συνολικής λύσης του Μεσανατολικού και του Παλαιστινιακού ζητήματος, που θα βασίζεται στην ύπαρξη δυο ανεξάρτητων κρατών , τα οποία θα συνυπάρχουν ειρηνικά».

Ο Κάρολος Παπούλιας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν ανέχεται κρούσματα αντισημιτισμού και μισαλλοδοξίας και προέτρεψε τους προέδρους των Αμερικανό -Εβραϊκών Οργανώσεων να πάρουν μαζί τους «την εικόνα μιας χώρας, που μοχθεί να ξεπεράσει την τρέχουσα οικονομική κρίση και ενός φιλόξενου τόπου που εκσυγχρονίζεται».

Αύριο οι πρόεδροι των Αμερικανό-Εβραϊκών Οργανώσεων θα συμμετάσχουν σε ημερίδα που διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών και θα μιλήσουν ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και κορυφαίοι υπουργοί.