ΕΘΝΙΚΑ

Παπούλιας: Κοινός ο αγώνας Ελλάδας και Κύπρου

Παπούλιας: Κοινός ο αγώνας Ελλάδας και Κύπρου

Η τύχη της Κύπρου συνδέεται άρρηκτα με την τύχη της Ελλάδας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον κύπριο υπουργό Άμυνας, Φώτη Φωτίου.

«Ο αγώνας του ελληνισμού είναι κοινός αγώνας. Και νομίζω ότι σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλον», υπογράμμισε ο κ. Παπούλιας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με ενωμένες δυνάμεις και μη επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος «ο αγώνας αυτός θα έχει ένα τέλος όπως το θέλουν ο λαός της Κύπρου και ο ελληνισμός.

Από την πλευρά του, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι ο κυπριακός ελληνισμός ζει λόγω της οικονομικής κρίσης τις πιο δύσκολες μέρες από το '74.
Αναφερόμενος στην έναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό σε λίγους μήνες, ο κύπριος υπουργός σημείωσε ότι απειλές και οι αμφισβητήσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά την κυπριακή ΑΟΖ είναι καθημερινή υπόθεση, αλλά όπως είπε, «πρέπει ενωμένοι να τα καταφέρουμε».

«Χρειάζεται εθνική συστράτευση, επιβάλλεται ενότητα, αλλά και εθνική αφύπνιση, θα έλεγα, αυτές τις δύσκολες ώρες. Και είμαι σίγουρος, κύριε Πρόεδρε, ότι εσείς μπορείτε να διαδραματίσετε έναν σημαντικό ρόλο, γιατί είστε το σύμβολο της ενότητας του ελληνισμού», κατέληξε.