ΕΘΝΙΚΑ

Πράκτορες των Τούρκων οι «πρόσφυγες» που έκαψαν τη Σάμο

Πράκτορες των Τούρκων οι «πρόσφυγες» που έκαψαν τη Σάμο

Τουρκικός δάκτυλος φαίνεται πως βρίσκεται πίσω από την πυρκαγιά που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής στη Σάμο, όπου κάηκαν τουλάχιστον 600 στρέμματα δασικής έκτασης.


Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, οι δύο αλλοδαποί που κατηγορούνται και ήδη προφυλακίστηκαν για εμπρησμό από πρόθεση φέρονται να λειτούργησαν με τουρκικές εντολές.

Οι δύο κατηγορούμενοι κίνησαν τις υποψίες των αρχών, καθώς ενώ αρχικά ισχυρίστηκαν ότι είναι Αφγανοί, στη συνέχεια άλλαξαν τα λεγόμενά τους και δήλωσαν Σύροι, ενώ σε έλεγχο που τους έγινε διαπιστώθηκε ότι είχαν μαζί τους μεγάλο χρηματικό ποσό, τη στιγμή μάλιστα που δεν είχαν μαζί τους ούτε καν τα απαραίτητα έγγραφα.

Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα στις έρευνες να συμμετέχει πλέον εκτός από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς υπάρχει η πληροφορία, ότι κοντά στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά επιχειρούσε να «δέσει» ένα τουρκικό αποβατικό σκάφος, το οποίο μετέφερε άρματα μάχης και ακολουθούνταν από τουρκικό πολεμικό σκάφος.

Έμπειροι αναλυτές σχολιάζουν πως αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε πρόκειται σίγουρα για «πρόβα πολέμου» από τους Τούρκους, καθώς εκτιμούν ότι οι γείτονες με την ενέργεια αυτή επιχείρησαν να ελέγξουν τα αντανακλαστικά των ελληνικών αρχών.

Στο μεταξύ, το i-samos.gr δημοσίευσε φωτογραφίες των δραστών