ΕΘΝΙΚΑ

Αβραμόπουλος: Υπερέβη τα εσκαμμένα ο Νταβούτογλου

Αβραμόπουλος: Υπερέβη τα εσκαμμένα ο Νταβούτογλου
Ενημέρωση της Αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων...

Ενημέρωση της Αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, για το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το περιεχόμενο των διερευνητικών επαφών, που είναι σε εξέλιξη, καθώς και για μια πρώτη αποτίμησή τους, με αξιολόγηση -εάν υπάρχουν- των όποιων αποτελεσμάτων, ζητά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε δήλωσή του μάλιστα, έκανε αιχμηρά σχόλια για την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου στη Θράκη, τονίζοντας πως αυτή «υπερέβη τα εσκαμμένα και κάθε άλλο, παρά συμβάλλει σε αυτό, που όλοι στοχεύουμε και επιθυμούμε, τη δημιουργία δηλαδή όρων προσέγγισης και κλίματος συνεργασίας».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επεσήμανε μάλιστα πως σε αντίθεση με την επίσκεψη Ερντογάν το 2004, ο κ. Νταβούτογλου φάνηκε να παραγνωρίζει το γεγονός, ότι η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα χαίρει, ισονομίας, ισοπολιτείας και του συνόλου των δημοκρατικών αρχών της ελληνικής και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, καθώς και των διεθνών συμβάσεων, τονίζοντας πως πολλά ερωτηματικά εγείρει, η μέχρι στιγμής σιωπή του Υπουργείου Εξωτερικών.