ΕΘΝΙΚΑ

Ανθελληνικό ντελίριο στη Θράκη από ψευτομουφτήδες και τρεις βουλευτές

Ανθελληνικό ντελίριο στη Θράκη από ψευτομουφτήδες και τρεις βουλευτές

Αντάρτικο με απειλές εναντίον του υπουργείου Παιδείας και αντεθνική συμπεριφορά από τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, ένα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και δυο του ΣΥΡΙΖΑ

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Ενώ τα γεράκια της Άγκυρας ετοιμάζονται για νέες περιπέτειες στα υψίπεδα της Συρίας, κάποιες σκιές του τουρκικού πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου επιδίδονται σε περίεργες κινήσεις με πολιτικές προεκτάσεις τόσο για το συγκυβερνόν ΠΑΣΟΚ, όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από μερικές εβδομάδες, οι ψευτομουφτήδες και κάποιοι από τους μειονοτικούς βουλευτές της Θράκης προέβησαν σε ενέργειες οι οποίες αν θα συνέβαιναν στην γειτονική Τουρκία ίσως τώρα να ήταν κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων για διαμελιστική δράση ενάντια του κράτους.

Με πρόσχημα το Ραμαζάνι, όπου υποτίθεται ότι κάνουν νηστεία και προσευχή, κάποιοι βρήκαν αφορμή να σηκώσουν ένα περίεργο αντάρτικο ενάντια στη νομιμότητα και τους θεσμούς. Δεν ήθελαν να εφαρμοστεί ο νόμος του υπουργείου Εθνικής Παιδείας που προβλέπει διορισμό ιμάμηδων στα μειονοτικά σχολεία.

Πρωταγωνιστής αυτής της θρασύτατης συμπεριφοράς ήταν ο ψευτομουφτής της Ξάνθης κ. Αχμέτ Μετέ. Προκλητική στάση επέδειξε και ο ψευτομουφτής της Κομοτηνής κ. Ιμπραήχ Σερίφ ενώ απαράδεκτη χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά των βουλευτών κ.κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν (του ΠΑΣΟΚ), Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (του ΣΥΡΙΖΑ). Κάποιοι από τους αναφερομένους είχαν το θράσος να μιλήσουν για ιερό πόλεμο εναντίον των ιμάμηδων που θα διοριστούν από το κράτος!

Βουλευτές με φέσι

Το θέμα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις που πρέπει να απασχολήσει τόσο τον πολυπράγμωνα αντιπρόεδρο, υπουργό Εξωτερικών, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επί παντός επιστητού σχολιαστή κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.

Παρότι ο μεν κ. Χατζηοσμάν ανήκει σε κόμμα που συγκυβερνά με τη Ν.Δ. δηλώνει ότι δεν θα αποδεχθεί το νόμο και καλεί τους μουσουλμάνους να αντιδράσουν. Ελπίζουμε ότι στην περίπτωσή του θα γίνουν συστάσεις περί κομματικής πειθαρχίας και όρκου πίστης στο Σύνταγμα της Ελλάδος κι όχι άλλης χώρας.

Όσον αφορά στους κ.κ. Καραγιουσούφ και Χατζηοσμάν, τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Δεσμεύονται εξ ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ πως μόλις γίνει ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός θα αποσύρει τον νόμο που προωθήθηκε από ένα «άσχετο ίδρυμα». Δηλαδή άσχετο ίδρυμα είναι το υπουργείο Παιδείας της Ελληνικής Δημοκρατίας και η μουφτεία ενώ σχετικό ίδρυμα θα μπορούσε να θεωρηθεί, ας πούμε, το τουρκικό προξενείο;

Αυτά τα περίεργα συμβαίνουν στη Θράκη την ώρα που η κυβέρνηση κλυδωνίζεται από την κατάσταση στην οικονομία, τις κρίσιμες γεωπολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο και τη Συρία αλλά και τα Εκκλησιαστικά Θέματα σχετικά με το ορθόδοξο ποίμνιο των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Αλεξανδρείας, αλλά και της αρχιεπισκοπής Αλβανίας.

Διαβάστε επίσης:

Βουλευτές του κοινοβουλίου ενισχύουν τον τουρκικό αλυτρωτισμό

Γύρισαν την πλάτη οι Έλληνες μουσουλμάνοι στο τουρκικό Προξενείο

Περίεργο παιχνίδι με τη Θράκη από τη ΔΗΜΑΡ

«Χοντρό παιχνίδι» στη Θράκη με τους ιμάμηδες

«Μην αφήνετε την μειονότητα στο έλεος του τουρκικού προξενείου»

Προκλητικές ενέργειες του νέου Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή!