ΕΘΝΙΚΑ

«Ξένες δυνάμεις εμπόδισαν την εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου»

«Ξένες δυνάμεις εμπόδισαν την εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου»

Σε ξένη παρέμβαση αποδίδουν οι αναγνώστες του Newsbomb.gr τη μη αξιοποίηση μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο

Οι Αμερικανοί ήδη από το 1975 και προφανώς πολύ νωρίτερα, γνώριζαν την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, όπως προκύπτει από απόρρητο έγγραφο-ντοκουμέντο του Λευκού Οίκου, με ημερομηνία 25 Απριλίου 1975, το οποίο δημοσιεύθηκε αποκλειστικά στην εφημερίδα NEWSBOMB.

Το ντοκουμέντο, το οποίο κατέγραφε συνάντηση του τότε Πρόεδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ, του υπουργού εξωτερικών Χένρυ Κίσινγκερ και του συμβούλου εθνικής ασφαλείας Μπρέντ Σκόουκροφτ, με εκπροσώπους της γνωστής ελληνοαμερικανικής οργανώσεως ΑΧΕΠΑ, αποτελεί αναμφισβήτητη απόδειξη ότι η χώρα μας κρύβει κάτω από το έδαφος και την θάλασσά της τεράστιο πλούτο.

Οι διάλογοι της συνάντησης είναι συγκλονιστικοί. Μάλιστα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο υπουργός Εξωτερικών φτάνουν στο σημείο να παροτρύνουν τους Έλληνες να «τα βρουν» με τους Τούρκους και να συνεκμεταλλευθούν τα πετρέλαια του Αιγαίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί οι ξένες δυνάμεις ευθύνονται για το ότι τόσα χρόνια δεν έχουμε εκμεταλλευτεί τον εθνικό μας πλούτο.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του Newsbomb.gr, στο οποίο πήραν μέρος 5910 μοναδικοί αναγνώστες.

Η ερώτηση στην οποία καλούνταν να απαντήσουν οι πολίτες ήταν η εξής:

«Η ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο θεωρείται εδώ και χρόνια δεδομένη για την επιστημονική κοινότητα. Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι δεν εκμεταλλευτήκαμε μέχρι σήμερα τον εθνικό πλούτο μας;»

Το 62.66% των πολιτών, δηλαδή 3703 αναγνώστες, απάντησαν ότι οι ξένες δυνάμεις εμπόδισαν την άντληση των κοιτασμάτων.

Το 36.41% (2152 ψήφοι) απάντησε ότι ο εθνικός μας πλούτος έμεινε ανεκμετάλλευτος και αναξιοποίητος λόγω ολιγωρίας και ανεπάρκειας των ελληνικών κυβερνήσεων.

Γνώμη για το ζήτημα δεν είχε το 0.93% (55).

Διαβάστε επίσης:

Δημοψήφισμα: Γιατί δεν έχουμε εκμεταλλευτεί τον ενεργειακό πλούτο;

Πετρέλαια υπάρχουν, λεφτά δεν υπάρχουν