ΕΘΝΙΚΑ

Περαιτέρω αναβάθμιση των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας-Αρμενίας

Περαιτέρω αναβάθμιση των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας-Αρμενίας

Το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αρμενίας επαναβεβαιώθηκε, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης των υπουργών Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών Δημήτρη Αβραμόπουλου και Σεϊράν Οχανιάν, στην Αθήνα.

«Η περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και η υποδειγματική μας συνεργασία υπηρετεί μόνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη συχνά ταραχώδη γεωπολιτική περιοχή μας, επ' ωφελεία όλων των λαών της περιοχής», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός. Από την πλευρά του ο κ. Οχανιάν είπε πως «η Αρμενία θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της περαιτέρω αναβάθμισης των αμυντικών σχέσεων των δύο χωρών, στη βάση των ελληνικών προτάσεων που έχουν υποβληθεί, για τις οποίες έχουν γίνει σχετικές παρατηρήσεις».

1 big

Οι δύο υπουργοί ανήγγειλαν την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη συνεργασία, με θεσμικό πλέον τρόπο, μεταξύ των Ελλήνων και Αρμενίων της διασποράς. Εξάλλου, ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε την υποστήριξη της Ελλάδας για στενότερη συνεργασία της Αρμενίας με την ΕΕ. Ο κ. Οχανιάν προσκάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 22η επέτειο από τη σύσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας, το επόμενο έτος. Σημειώνεται ότι ο κ. Οχανιάν θεωρείται ήρωας στην Αρμενία ως συμμετέχων στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Διαβάστε επίσης:

Αβραμόπουλος:Νέο κεφάλαιο στις αμυντικές σχέσεις μας με την Αρμενία!