ΕΘΝΙΚΑ

Ερτούγ: Η συνάντηση Αναστασιάδη-Ερογλου έγινε για προπαγάνδα

Ερτούγ: Η συνάντηση Αναστασιάδη-Ερογλου έγινε για προπαγάνδα

Ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Οσμάν Ερτούγ σε γραπτή του δήλωση υποστήριξε πως η άτυπη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Ντερβίς Έρογλου δεν έγινε για εξεύρεση συναίνεσης αλλά για προπαγάνδα.

Όπως τονίζει, η τ/κ πλευρά ανέμενε ότι στη συνάντηση θα υπερπηδούνταν οι δυσκολίες για την κοινή διακήρυξη και θα καθοριζόταν ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Ερτούγ υποστήριξε ακόμη ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η λύση θα είναι μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι δεν αποδέχεται οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική, για να υποστηρίξει αυτό δεν περιλαμβάνεται στις παραμέτρους του ΟΗΕ.

Επαναλαμβάνοντας ότι η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις χωρίς προϋποθέσεις, ο κ. Ερτούγ είπε ότι το βράδυ της Δευτέρας παρουσίασε δύο νέα έγγραφα για υπερπήδηση των δυσκολιών.

"Οι δικαιολογίες που παρουσιάστηκαν από τον κ. Αναστασιάδη για να μην παρακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχουν τελειώσει", ισχυρίστηκε και κατέληξε με τον ισχυρισμό ότι "η επιλογή ενώπιον της ε/κ πλευράς είναι σαφής, είτε να παρακαθίσει στο διαπραγματευτικό τραπέζι ή να είναι ευρύτερα όμηρος του Εθνικού Συμβουλίου και ειδικότερα στον εταίρο του στην Κυβέρνηση, ΔΗΚΟ".