ΕΘΝΙΚΑ

Οι βλακώδεις κινήσεις της ελληνικής πλευράς και η τουρκική γλώσσα

Οι βλακώδεις κινήσεις της ελληνικής πλευράς και η τουρκική γλώσσα

Μετά την αποκάλυψη της NEWSBOMB στο φύλλο του Σαββάτου ότι το τουρκικό προξενείο επιβάλλει με πλάγιο τρόπο στους γιατρούς του νοσοκομείου Κομοτηνής να μιλούν στους ασθενείς μόνο την τουρκική γλώσσα, ειδικοί στην αξιολόγηση της προπαγάνδας της Άγκυρας, εκτιμούν ότι τα παραπάνω περιστατικά όπως και μερικά άλλα τους τελευταίους μήνες, συνθέτουν πιθανότατα σχεδιασμό για ανακίνηση θέματος τουρκικής γλώσσας στην Θράκη.

Το σχέδιο βέβαια δεν προβλέπει τη χρήση της τουρκικής ως γλώσσα συνομιλίας ή και βασικής εκπαίδευσης μιας μερίδας της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά ως επίσημης γλώσσας στον δημόσιο τομέα ή και γενικότερα στο πλαίσιο ενός απώτερου στόχου για ...αυτονόμηση ή ειδικό καθεστώς.

Μπορεί, όλα αυτά να φαντάζουν υπερβολικά σε ορισμένους, αλλά δεν είναι όπως εκτιμούν αρκετοί αναλυτές. Βεβαίως και παλιότερα, εμείς οι ίδιοι με βλακώδεις πολιτικές, τους είχαμε ανοίξει την... όρεξη στα περί επίσημης τουρκικής γλώσσας.

Έτσι για παράδειγμα είχε γίνει παραδοχή για χρήση της τουρκικής στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης, ένας τομέας που ενέχει και κίνδυνους ασφαλείας στους δρόμους.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Επιβάλλουν τα τουρκικά στο νοσοκομείο Κομοτηνής!