ΕΘΝΙΚΑ

Ανθελληνικές διαδηλώσεις στο Αργυρόκαστρο

Ανθελληνικές διαδηλώσεις στο Αργυρόκαστρο

Με αφορμή, όπως υποστηρίζουν, την αναζωπύρωση των αντιαλβανικών προκλήσεων εξαιτίας της λεγόμενης επετείου των 100 ετών από την Αυτονομία της Βόρειας Ηπείρου, άρχισαν πάλι οι διαμαρτυρίες στο Αργυρόκαστρο.

Το φόρουμ «Τα παιδιά του Αργυροκάστρου» και οι κάτοικοι στο Χόρμοβο του Τεπελενίου διαμαρτυρήθηκαν, όπως είπαν, έντυσαν, συμβολικά, ένα κοπάδι προβάτων με τη σημαία της Βορείου Ηπείρου και τα άφησαν από τον «λόφο 1914», όπου 217 άνδρες εκτελέστηκαν από το χωριό Χόρμοβο.

Το νεκροταφείο, από το γεγονός αυτό, έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια και όλο καλύπτεται από αγκάθια. Ορισμένοι τοποθέτησαν στο νεκροταφείο νέες ταμπέλες, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας, δήλωσαν ότι ο ελληνικός λαός αποστασιοποιείται από τις βάρβαρες πράξεις αυτής της περιόδου και ζήτησαν από το αλβανικό κράτος να μην επιτρέψει στο έδαφός του να γίνουν τέτοιες εκκλήσεις από εξτρεμιστικές ομάδες.

Μάλιστα, την παραμονή της επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελου Βενιζέλου στα Τίρανα, ζητούν να ζητήσει συγγνώμη για τη σφαγή και την εκδίωξη των Τσάμηδων, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης

Τα Ιλλυρικά ονόματα των Αλβανών