ΕΘΝΙΚΑ

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εξοπλισμών και Άμυνας για τα ΕΝΑΕ στο Πεντάγωνο

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εξοπλισμών και Άμυνας για τα ΕΝΑΕ στο Πεντάγωνο

Στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης βρίσκονται από τις 10 το πρωί 24 βουλευτές που μετέχουν στις Επιτροπές Εθνικής Άμυνας και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής.

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Αυτήν την ώρα ενημερώνονται από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη συμφωνία που επετεύχθη στο θέμα της παραλαβής των υποβρυχίων από το Πολεμικό Ναυτικό και της ολοκλήρωσης των εργασιών επιχειρησιακής ένταξής τους στον Πολεμικό Στόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση διεξάγεται σε χαμηλούς τόνους ακόμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του οποίου μόλις χθες ζήτησε να κατατεθεί στη Βουλή το κείμενο της συμφωνίας Αβραμόπουλου –ΕΝΑΕ, προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους. Πάντως, οι κ.κ. Μανώλης Γλέζος, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιώργος Βαρεμένος, Νάσος Αθανασίου και Νάντια Βαλαβάνη προσήλθαν έτοιμοι να θέσουν καίρια ερωτήματα και να μην «κάνουν σώου».

Μάλιστα, πριν μπει στην αίθουσα ο κ. Γλέζος ενημέρωσε ότι θα αποχωρήσει νωρίτερα διότι έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις ώστε να μην παρερμηνευθεί η ενέργειά του. Εντύπωση προκάλεσε ότι το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί μόνο ο κ. Νίκος Σηφουνάκης ενώ απουσιάζουν οι βουλευτές της «Δημοκρατικής Αριστεράς», αλλά και της «Χρυσής Αυγής».

Και η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ενημέρωσε έγκαιρα το πρωί ότι θα συμμετάσχει στην Επιτροπή και ζήτησε να περάσουν δύο αυτοκίνητα στο Πεντάγωνο. Ωστόσο, ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε μπει στην αίθουσα όπου συνεδριάζει η Επιτροπή.

Διαβάστε επίσης

Το ροχαλητό... διέκοψε τον Αβραμόπουλο