ΕΘΝΙΚΑ

Ο Ελληνισμός της Αμερικής τιμά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ο Ελληνισμός της Αμερικής τιμά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Τα αναλλοίωτα οράματα και οι άφθαρτες αξίες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 εξακολουθούν να εμπνέουν τους απανταχού Έλληνες για να κρατηθούν δεμένοι με την κληρονομιά και την ιστορία τους. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν ομογενείς κάθε ηλικίας, εορτάζοντας τη σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Με σχολικές εκδηλώσεις, δοξολογίες, τελετές και δεξιώσεις, η ελληνοαμερικανική κοινότητα, αλλά και Αμερικανοί αξιωματούχοι, τίμησαν τους αγωνιστές του 1821, υπογραμμίζοντας τα «στέρεα θεμέλια» της φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, για ελευθερία και δημοκρατία.

Εκτός από τις γιορτές σε ημερήσια και απογευματινά σχολεία της Ομογένειας, σε αμερικανικά δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα, έχουν ήδη διοργανωθεί εκδηλώσεις από τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, ενώ απόψε θα τιμηθεί η εθνική επέτειος στο δημαρχιακό μέγαρο της Νέας Υόρκης.

Στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη δεξίωση, όπως και στην Ελληνική Πρεσβεία της Ουάσιγκτον.

Στην πολιτιστική αίθουσα του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν θα πραγματοποιηθεί συζήτηση, με θέμα: «Είμαστε όλοι Έλληνες», κατά την οποία θα μιλήσουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί.

Τέλος, σε ορισμένες πόλεις των ΗΠΑ έχουν πραγματοποιηθεί ελληνικές παρελάσεις, ενώ σε άλλες θα γίνουν την ερχόμενη ή τη μεθεπόμενη Κυριακή. Η μεγάλη παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν θα γίνει αυτή την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης:

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος στην Κρήτη (pics)

Κάνουν παρέλαση για τους εαυτούς τους

Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα

Κατεβαίνουν και οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην παρέλαση

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την 25η Μαρτίου