ΕΘΝΙΚΑ

Eνημέρωση για το συμβάν με τη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ ζητά ο Αβραμόπoυλος

Eνημέρωση για το συμβάν με τη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ ζητά ο Αβραμόπoυλος

"Λεπτομερή ενημέρωση ζήτησε από τη στρατιωτική ηγεσία", σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος "για το πιθανολογούμενο συμβάν με τη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ".

Τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε απόψε ότι τις βραδυνές ώρες της Τετάρτης 9 Απριλίου κατευθυνόμενο βλήμα παρ' ολίγο να πλήξει τη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, στην περιοχή ανοιχτά της Χάιφα, του Ισραήλ.

Με αποψινή ανακοίνωση του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού διέψευσε κατηγορηματικά τις σχετικές πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού.

"Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ ουδέποτε διέτρεξε σε κίνδυνο από κατευθυνόμενο βλήμα", αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

"Μέλος του πληρώματος της φρεγάτας μεταφέρθηκε εκτάκτως τις βραδυνές ώρες της 9ης Απριλίου σε νοσοκομείο της Χάιφα για λόγο, που ουδεμία σχέση έχει με το πιθανολογούμενο συμβάν", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΣΑΛΑΜΙΣ επέστρεψε χθες στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ συμμετείχε στην προγραμματισμένη πολυεθνική άσκηση «Noble Dina 14» που διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης και της ανατολικής Μεσογείου από 26 Μαρτίου έως 10 Απριλίου 2014 με τη συμμετοχή μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδος των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Σκοπός της άσκησης ήταν η αξιολόγηση και ανάπτυξη του επιπέδου της επιχειρησιακής συνεργασίας των συμμετεχόντων σε περιστατικά έρευνας και διάσωσης, άμεσης ανταπόκρισης σε έκτακτη ανάγκη, εκκένωσης περιοχών, καθώς και καταπολέμησης πυρκαγιών σε πλοία.

Διαβάστε επίσης:

ΓΕΝ: Κανένα περιστατικό με τη φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ»