ΕΘΝΙΚΑ

Αμφίπολη: Ο Νίμιτς, τα Σκόπια και ο φόβος της αλήθειας

Αμφίπολη: Ο Νίμιτς, τα Σκόπια και ο φόβος της αλήθειας

«Ζορίστηκε» ιδιαίτερα ο Μάθιου Νίμιτς, απεσταλμένος του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα νέα ευρήματα στην Αμφίπολη.

Ο κ. Νίμιτς έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε χθες (12/11/2014) βράδυ στη Νέα Υόρκη, με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και των Σκοπίων, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι.

Απαντώντας στην ερώτηση αν επιθυμεί να σχολιάσει τις πρόσφατες αρχαιολογικές ανασκαφές στη Βόρεια Ελλάδα και ότι «σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές είναι απόδειξη της ελληνικότητας ολόκληρης της περιοχής», ο κ. Νίμιτς δήλωσε:

«Μου αρέσει να επισκέπτομαι αρχαιολογικές ανασκαφές. Έχω επισκεφτεί πολλές και είδα αρχαιολογικούς θησαυρούς σε πολλά μέρη της περιοχής και στις δύο εμπλεκόμενες χώρες και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αγαπώ την αρχαιολογία. Θα ενθάρρυνα, λοιπόν, επιπλέον αρχαιολογικές εξελίξεις και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξουν και άλλες ανακαλύψεις για τους αρχαίους Μακεδόνες, οι οποίοι είχαν σημαντική συμβολή στον παγκόσμιο πολιτισμό».

Κύριε Νίμιτς, μπορούσατε απλά να πείτε την αλήθεια: Ότι τα νέα ευρήματα αποδεικνύουν για χιλιοστή φορά ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική και μόνο» και να μη... ζοριστείτε τόσο να απαντήσετε!

Ας όψεται, όμως, η... διπλωματία, ε;

Σχετικές ειδήσεις