ΕΘΝΙΚΑ

Αχμέτι: Απαραίτητος ο ρόλος των ΗΠΑ στο Σκοπιανό

Αχμέτι: Απαραίτητος ο ρόλος των ΗΠΑ στο Σκοπιανό

Ο Αλί Αχμέτι, πρόεδρος του αλβανικού κόμματος της «Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση»- DUI, φιλοξένησε σήμερα στο γραφείο του στο Τέτοβο, τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Paul Wohlers.

O πρόεδρος του DUI και ο Αμερικανός πρέσβης συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις, όσον αφορά την ένταξη της χώρας στις ευρω-ατλαντικές δομές, το ζήτημα της ονομασίας, τους Αλβανούς που συμμετέχουν στις συγκρούσεις στη Συρία, τις εκλογές και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Σε κάθε συνάντηση με τις αρχές των ΗΠΑ,- γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- ο Αχμέτι, τονίζει τον αναμφισβήτητα θετικό ρόλο και την ενθάρρυνση των ΗΠΑ στην περιοχή και ως εκ τούτου εξέφρασε προσδοκίες ότι το ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών για τη χώρα και την περιοχή, θα χρησιμοποιηθεί για να ξεπερασθούν τα εμπόδια που στέκονται μεταξύ του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM και των οργανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ο αρχηγός του DUI, τόνισε ότι οι προτεραιότητες της χώρας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αυτές που θα προσδώσουν στα Σκόπια ένα σταθερό και ειρηνικό μέλλον, μέσω των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο κύριων εθνοτήτων στη χώρα, αλλά και σταθερότητα στην περιοχή καθώς και οικονομική και κοινωνική ευημερία.

Σχετικές ειδήσεις