ΕΘΝΙΚΑ

Οι Τούρκοι έστειλαν... μήνυμα στον Δένδια

Οι Τούρκοι έστειλαν... μήνυμα στον Δένδια

Απίστευτη πρόκληση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Ρω - Τι είπαν από τα τουρκικά ραντάρ στους Έλληνες πιλότους του ελικοπτέρου που μετέφεραν τον υπουργό.

«Πετάτε σε τουρκικό FIR. Παρακαλώ απομακρυνθείτε». Με αυτά τα λόγια που ακούστηκαν χθες το μεσημέρι από τουρκικό ραντάρ, οι «γείτονες» επιχείρησαν για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν εντυπώσεις την ώρα που το ελικόπτερου του ελληνικού στρατού μετέφερε τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια από τη Στρογγύλη προς τη Ρω.

Μαζί με τον κ. Δένδια στο ελικόπτερο επέβαιναν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΣ. Αξιωματικοί του ΓΕΕΘΑ λένε ότι το περιστατικό δεν αξιολογείται ως σοβαρό. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου δεν απάντησε στην πρόκληση και συνέχισε κανονικά την πτήση του.

Λίγο αργότερα ο κ. Δένδιας έστειλε μήνυμα από το Καστελλόριζο: «Θα ήθελα να πω και κάτι για τους γείτονές μας: Η Ελλάδα έχει την τιμή να έχει σχέση ειρήνης και φιλίας με όλους τους λαούς. Επίσης όμως είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τόσο την εθνική της κυριαρχία όσο και την εθνική της αξιοπρέπεια. Κι εσείς, εδώ στο Καστελλόριζο, είστε η ζώσα απόδειξη αυτής της απόφασης της Πατρίδας».

Σχετικές ειδήσεις