ΕΘΝΙΚΑ

Αποχαιρετιστήρια δεξίωση του Ελληνα μονίμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ

Αποχαιρετιστήρια δεξίωση του Ελληνα μονίμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, έκανε αποχαιρετιστήρια δεξίωση στην κατοικία του με την ευκαιρία της αναχώρησής του από τη Νέα Υόρκη και της επιστροφής του στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, στην Αθήνα.

Στη δεξίωση παρέστησαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, αρκετοί διπλωμάτες, στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ακαδημαϊκοί και ομογενείς επιστήμονες. Ανάμεσά τους ήταν ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, υπεύθυνος για Πολιτικές Υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν, ο προσωπικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ, στις συνομιλίες Ελλάδας – ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Σαμάνθα Πάουερ, άλλοι μόνιμοι αντιπρόσωποι χωρών – μελών του διεθνούς Οργανισμού, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ο Ελληνοαμερικανός Τζον Κατσιματίδης.

Αποχαιρετιστήριο γεύμα επίσης παρέθεσε προς τιμή του πρέσβη ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, στο οποίοι παρακάθισαν παράγοντες της Αρχιεπισκοπής και της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας.

Τον απερχόμενο μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβη Μιχάλη Σπινέλλη, θα διαδεχθεί η πρέσβης Αικατερίνη Μπούρα, η οποία παλαιότερα είχε υπηρετήσει ως γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη..

ΠΗΓΗ greeknewsonline.com

Σχετικές ειδήσεις