ΕΘΝΙΚΑ

Πρώτη επίσκεψη του Κουβανού πρεσβευτή στο ΥΕΘΑ

Πρώτη επίσκεψη του Κουβανού πρεσβευτή στο ΥΕΘΑ

Τις δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας-Κούβας στους τομείς των υγειονομικών υποδομών, όπως την ανταλλαγή σπουδαστών στις ιατρικές σχολές των δύο χωρών, καθώς και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συζήτησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος με τον πρεσβευτή της Κούβας στην Ελλάδα Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνεζ (Osvaldo Cobacho Martinez), στην πρώτη επίσκεψη Κουβανού διπλωμάτη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική πλευρά προσκάλεσε τον κ. Μαρτίνεζ να επισκεφθούν από κοινού τις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού εργοστασίου παρασκευής φαρμάκων, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες αξιοποίησης της πολύτιμης εμπειρίας που κατέχει η Κούβα στον τομέα, τόσο της παρασκευής φαρμάκων, όσο και ειδών πρώτων βοηθειών.

kouvanospresvis 1

Ο κ. Ήσυχος και ο κ. Τόσκας ενημέρωσαν (μεταξύ άλλων) τον Κουβανέζο διπλωμάτη «για την πρόσφατη συμφωνία-«γέφυρα» της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ μετέφεραν την πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να εργαστεί για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κούβας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στη συνάντηση έδωσε επίσης το «παρών» ο υφυπουργός Νίκος Τόσκας.

Σχετικές ειδήσεις