ΕΘΝΙΚΑ

Τσακαλώτος: Συνάντηση με τον πρέσβη της Βενεζουέλας

Τσακαλώτος: Συνάντηση με τον πρέσβη της Βενεζουέλας

Η σύσφιξη και η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Βενεζουέλας ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα (31/3/2015) στο υπουργείο Εξωτερικών ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Farid Fernandez.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαιτέρα φιλικό κλίμα, ο κ. Fernandez, αναφερόμενος στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας και στις κοινές αξίες που συνδέουν τους δύο λαούς, εκδήλωσε το ενδιαφέρον της χώρας του για διεύρυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Βενεζουέλας προτείνοντας συνεργασία σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως της γεωργίας, της ναυτιλίας, της ηλιακής ενέργειας κ.λπ.

Ο ίδιος μετέφερε στον κ. Τσακαλώτο το θετικό αίσθημα που έχει δημιουργήσει στο λαό της Βενεζουέλας η νίκη της Αριστεράς στην Ελλάδα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αποτελέσει μία δύναμη αλλαγής στο πολιτικό και οικονομικό ευρωπαϊκό τοπίο.

Ο κ. Τσακαλώτος, από την πλευρά του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το ενδιαφέρον της κυβέρνησης της Βενεζουέλας προς την Ελλάδα και επισήμανε ότι τα αισθήματα φιλίας είναι αμοιβαία και ισχυρά.

Σχετικές ειδήσεις