ΕΘΝΙΚΑ

Πρόκληση: Διάβασαν αποσπάσματα του κορανίου στο προαύλιο της Αγίας Σοφίας

Πρόκληση: Διάβασαν αποσπάσματα του κορανίου στο προαύλιο της Αγίας Σοφίας

Αίσθηση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι για πρώτη φορά εδώ και 85 χρόνια αναγνώστηκαν αποσπάσματα του κορανίου στο προαύλιο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για μια νέα τουρκική πρόκληση, κατά την περίοδο μάλιστα του Πάσχα της Ορθοδοξίας, που παραβιάζει κατάφωρα το status quο της Αγίας Σοφίας, η οποία από το 1934 λειτουργεί σαν μουσείο.

Η ενέργεια, που αποτελεί μια νέα προκλητική ενέργεια απέναντι στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ στο προαύλιο της Αγίας Σοφίας αναγνώστηκε απόσπασμα του κορανίου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων έκθεσης με τίτλο «Η αγάπη του προφήτη» και θέμα τον προφήτη Μωάμεθ.

Στα εγκαίνια ήταν παρόντες πολλοί Τούρκοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Μεχμέτ Γκορμέζ.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, την ανάγνωση του Κορανίου έκανε ο Αλί Τελ, ιμάμης του τεμένους Αχμέτ Χαμντί Αξεκί της Άγκυρας.

Σχετικές ειδήσεις