ΕΘΝΙΚΑ

Συνάντηση Κοτζιά με Νίμιτς και Μπαν Κι Μουν για Σκοπιανό και Κυπριακό

Συνάντηση Κοτζιά με Νίμιτς και Μπαν Κι Μουν για Σκοπιανό και Κυπριακό

Στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, έγινε σήμερα (24/4/2015) η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Με τον προσωπικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Στη συνάντηση αναφέρθηκε με μία τυπική ανακοίνωση ο κ. Νίμιτς:

«Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών του, ο πρέσβης Μάθιου Νίμιτς, ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα για τις συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, συναντήθηκε με τον εξοχότατο κ Νίκο Κοτζιά, τον υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, για να συζητήσουν τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ στις συνομιλίες με στόχο την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο ζήτημα του "ονόματος"».

Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς είχε συνάντηση με τον ΓΓ τρου ΟΗΕ Μπαν κι-Μουν κατά την οποία συζητήθηκαν «η διαφορά για το "όνομα" ανάμεσα στην Ελλάδα και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» αλλά και «η κατάσταση όσον αφορά τις συνομιλίες για μια συνολική διευθέτηση στην Κύπρο».

Σχετικές ειδήσεις