ΕΘΝΙΚΑ

Στην Τουρκία ο Κοτζιάς μετά το συμβούλιο του ΕΣΕΠ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Στην Τουρκία ο Κοτζιάς μετά το συμβούλιο του ΕΣΕΠ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Στην Τουρκία θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπως δήλωσε ο ίδιος κατά τη σημερινή (4/5/2015) τρίωρη συζήτηση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Το συμβούλιο έγινε υπό τη προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, που εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη «δημιουργική συζήτηση που έγινε με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων, τους εμπειρογνώμονες και την ηγεσία του διοικητικού προσωπικού του Υπουργείου Εξωτερικών».

Ερωτηθείς για τη σύνδεση της οικονομίας με την εξωτερική πολιτική, που έθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο κ. Κοτζιάς απάντησε ότι «η εξωτερική πολιτική έχει πάντα σχέση με τα οικονομικά, αλλά μπορεί να βοηθάει στην ενίσχυση της οικονομίας, καθώς δεν είναι πάντα αντίστροφη η σχέση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Κοτζιάς δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup.

Σχετικά με την πρόσκληση για συμμετοχή στο ΕΣΕΠ εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «το προεδρείο της Βουλής καλεί ομόφωνα σε κάθε συνεδρίαση της Βουλής τη ΧΑ. Αντίστοιχα ένας θεσμός που προβλέπεται από το Σύνταγμα, όπως το Kοινοβούλιο, οφείλει να καλεί αυτούς που καλούνται στη Βουλή».

Σχετικές ειδήσεις