ΕΘΝΙΚΑ

Ήσυχος: Το βίντεο που προβλήθηκε στο μετρό είναι μέρος μεγάλης καμπάνιας

Ήσυχος: Το βίντεο που προβλήθηκε στο μετρό είναι μέρος μεγάλης καμπάνιας

Για το επίμαχο βίντεο που προκάλεσε την …ανθελληνική αντίδραση του Ποταμιού και της ΝΔ μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, διευκρινίζοντας πως αποτελεί μέρος καμπάνιας.

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο κ. Ήσυχος σημείωσε ότι η καμπάνια θα προβληθεί σε Ελλάδα και Γερμανία .

«Δεν είναι μόνο ένα μικρό βίντεο, που προβάλλεται στους σταθμούς του μετρό, αλλά μια εθνική καμπάνια, που συμμετέχουμε και στηρίζουμε, με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων και της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις γερμανικές οφειλές.» τόνισε ο κ. Ήσυχος και διευκρίνισε ότι δεν αφορά μόνο στις γερμανικές αποζημιώσεις «αλλά και στους κλεμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς και την παράνομη εξόρυξη μετάλλων».

«Αυτή η καμπάνια θέλει να πείσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ότι έχουμε τα ιστορικά γεγονότα και στοιχεία με το μέρος μας» πρόσθεσε.

Ο κ. Ήσυχος αναφέρθηκε και στα εθνικά αρχεία από τις ΗΠΑ που έχει παραλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και στα ρωσικά αρχεία που έλαβε το υπουργείο από την κυβέρνηση της Ρωσίας. Όπως είπε «υπάρχει ανοιχτή πληγή μεταξύ των δύο χωρών και πρέπει να την κλείσουμε, όχι μόνο οικονομικά, αλλά ηθικά, ιστορικά και νομικά.».

Ερωτηθείς για το θόρυβο που έχει εγείρει το βίντεο είπε : «Δεν ξέρω αν είναι προκλητικό αλλά σίγουρα προκαλεί σοκ σε αρκετούς Έλληνες να μαθαίνουν ότι στη χώρα τους πέθαναν πάνω από 300.000 άνθρωποι από πείνα»

Σχετικές ειδήσεις