ΕΘΝΙΚΑ

Ρώσος πρέσβης για Κυπριακό: Υποστηρίζουμε μία αποδεκτή λύση και από τις δύο πλευρές

Ρώσος πρέσβης για Κυπριακό: Υποστηρίζουμε μία αποδεκτή λύση και από τις δύο πλευρές

Η Ρωσία είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Κύπρο στην επίλυση του Κυπριακού, αλλά δεν επεμβαίνει στη λύση, καθώς αυτή θα πρέπει να προέλθει από τους ίδιους τους Κύπριους και να είναι στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα (18/5/2015) ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο Stanislav Osandchiy.

Ο Ρώσος Πρέσβης έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

"Εμείς πάντα θα είμαστε στο πλευρό σας, εάν χρειαστεί βοήθεια πάντα θα είμαστε πρόθυμοι να το κάνουμε, αλλά δεν επεμβαίνουμε στη λύση του Κυπριακού, απλώς παρακολουθούμε πώς εξελίσσονται τα πράγματα. Βοηθάμε στο ΣΑ του ΟΗΕ κτλ και νομίζω πως αυτό είναι καλό και για τη Ρωσία και για την Κύπρο. Αυτό είναι το κοινό μας συμπέρασμα με τον Πρόεδρο", είπε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση.

Σε σχόλιο ότι το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε άλλους εμπλεκόμενους να μην παρέμβουν, είτε με χρονοδιαγράμματα είτε με έτοιμες λύσεις στο Κυπριακό και ερωτηθείς σε ποιους απευθυνόταν, ο Πρέσβης είπε "σε όλους" και πρόσθεσε ότι "εμείς είμαστε υπέρ να βρεθεί η λύση υπό τους Κυπρίους, δεν θέλουμε να επιβληθεί η λύση".

"Για αυτό και λέμε αυτά τα πράγματα. Η λύση πρέπει να βρεθεί εδώ στην Κύπρο και όχι αλλού", τόνισε.

Απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου, ο Πρέσβης της Ρωσίας είπε ότι εξαρτάται από τους ίδιους τους Κύπριους εάν θα επαναληφθούν συνταγές του παρελθόντος.

"Αυτό εξαρτάται από εσάς από τη στάση σας εάν θα επαναληφθούν ή όχι", είπε.

Ερωτηθείς εάν η Ρωσία υποστηρίζει οποιαδήποτε λύση στην Κύπρο, ο Ρώσος Πρέσβης είπε ότι η χώρα του υποστηρίζει οποιαδήποτε λύση που να είναι αποδεκτή από τις δύο πλευρές στην Κύπρο, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Πέραν του Κυπριακού στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της Ουκρανίας.

"Συζητήσαμε και την κατάσταση στην Ουκρανία και άλλα θέματα. Η συνάντηση ήταν καρποφόρα, ελεύθερη, όπως είναι πάντα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους ηγέτες των κομμάτων της Κύπρου", κατέληξε ο Πρέσβης.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις