ΕΘΝΙΚΑ

Πρόκληση! Νέα Navtex παρατείνει τις έρευνες του Barbaros κοντά στην ΑΟΖ Κύπρου

Πρόκληση! Νέα Navtex παρατείνει τις έρευνες του Barbaros κοντά στην ΑΟΖ Κύπρου

Η Αγκυρα με μια ακόμη NAVTEX 556/15 παρατείνει την παρουσία του σεισμογραφικού σκάφους Barbaros Hayreddin Pasa και των δύο συνοδευτικών του, μέχρι τις 15 Αυγούστου, για σεισμικές έρευνες σε μια περιοχή που βρίσκεται έξω από τα τουρκικά χωρικά ύδατα, στο όριο της κυπριακής υφαλοκρηπίδας (σε σημείο που ελέγχεται από το ψευδοκράτος) και στη νοητή γραμμή μεταξύ Aκαμα και της απέναντι τουρκικής ακτής.

Η παραμονή του Barbaros στην περιοχή είναι ανησυχητική, καθώς δείχνει τη διάθεση της Άγκυρας να συνεχίσει να ασκεί πίεση στην κυπριακή κυβέρνηση στο θέμα της ενέργειας, τη στιγμή που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μ. Ακιντζί προετοιμάζουν το έδαφος για επανέναρξη των συνομιλιών.

Όμως οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται και με NAVTEX που εξέδωσε το Κέντρο της Αττάλειας δεσμεύοντας περιοχές νοτίως της Καρπασίας, αλλά και ανοιχτά της Αμμοχώστου για την πραγματοποίηση Άσκησης Έρευνας και Διάσωσης από τις 11-12 Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για περιοχή ευθύνης SAR της Λευκωσίας. (Έθνος)

Όμως οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται και με NAVTEX που εξέδωσε το Κέντρο της Αττάλειας δεσμεύοντας περιοχές νοτίως της Καρπασίας, αλλά και ανοιχτά της Αμμοχώστου για την πραγματοποίηση Άσκησης Έρευνας και Διάσωσης από τις 11-12 Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για περιοχή ευθύνης SAR της Λευκωσίας.

ΠΗΓΗ Έθνος

Σχετικές ειδήσεις