ΕΘΝΙΚΑ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τα Ελευθέρια της Ξάνθης! (pics+video)

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τα Ελευθέρια της Ξάνθης! (pics+video)

Με τιμώμενο πρόσωπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, γιορτάστηκε την Κυριακή στην Ξάνθη η 96η επέτειος των Ελευθερίων της πόλης.

Την παράσταση έκλεψε το Στράτευμα που παρέλασε μπροστά απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε άψογους σχηματισμούς αποσπώντας τα εύσημα και τα χειροκροτήματα των Πολιτών της Ξάνθης.

Μετά την Δοξολογία στον καθεδρικό Ναό της πόλης ακολούθησε τελετή στο Δημαρχείο της πόλης. Ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον τίτλο του επίτιμου Δημότη, το χρυσό κλειδί της πόλης καθώς και μια ζώνη θρακιώτισσας, ως σύμβολο της παράδοσης της περιοχής.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ξάνθης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία του, εξήρε τη στάση και τη διαδρομή του στην πολιτική ζωή του τόπου ενώ επεσήμανε την ανάγκη για εθνική συνεννόηση και συναίνεση την οποία συμβολίζει ο θεσμός αλλά και το πρόεδρο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μήνυμα ενότητας από τον Πρόεδρο

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος αφού έκανε μια εκτενη αναδρομή στην ιστορική διαδρομή και τις μεγάλες μορφές της Θρακιώτικης Ιστορίας ανέφερε ότι τα Ελευθέρια της Ξάνθης, με αναφορά στη στάση του Ελευθερίου Βενιζέλου και τη συνδρομή του Νίκου Καζαντζάκη, είναι ένα μήνυμα για τη ενότητα στη διαχείριση των κρίσιμων εθνικών στιγμών.

«Ως δημότης πλέον της Ξάνθης, σας καλώ να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας, χωρίς πολιτικές πολιτικές και θρησκευτικές διαφορές. Μου περιποιείτε μεγάλη τιμή σήμερα με την ανακήρυξή μου ως επίτιμου δημότη» ανέφερε κλείνοντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και παρέλαση μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν την έναρξη της παρέλασης κατέβηκε στο κοινό και συνομίλησε με τους πολίτες, ευχόμενος χρόνια πολλά σε όλους, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ξάνθης.

ΠΗΓΗ xanthipress.gr

Σχετικές ειδήσεις