ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο σόου του «στρατηγού» Καμμένου: Πήρε όλη την ηγεσία του στρατού και πέταξε για Οινούσσες

Νέο σόου του «στρατηγού» Καμμένου: Πήρε όλη την ηγεσία του στρατού και πέταξε για Οινούσσες

Αφού λοιπόν έσκασε μύτη στο υπουργείο με στολή παραλλαγής, διατάζοντας άσκηση «πολεμικής ετοιμότητας και προβολής ισχύος» ενάντια στην προκλητικότητα Τουρκίας και Σκοπίων στην Ειδομένη, με αποτέλεσμα τμήματα της δύναμης ταχείας αντίδρασης Δ του βορείου τομέα να ενεργοποιηθούν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (το σενάριο προέβλεπε αεροκίνηση τμημάτων μονάδων ειδικών επιχειρήσεων με μεταφορικά ελικόπτερα Σινούκ και Χιούι κατά μήκος των βορείων συνόρων της χώρας. Την αεροκίνηση υποστήριξε σχηματισμός F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ παράλληλα ενεργοποιήθηκε το σύστημα αεράμυνας με επίκεντρο την Χίο και τις Οινούσσες), ο υπουργός εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πήρε όλη τη στρατιωτική ηγεσία και πέταξε με ένα Σινούκ για Οινούσσες!

kammenos2

Στο μεταξύ, για τέταρτη (!) συνεχή ημέρα σημειώθηκε μπαράζ πτήσεων ζεύγους τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το νησί που έχει γίνει «στόχος» των Τούρκων και την Παναγιά ζεύγους τουρκικών αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα, δύο τουρκικά αεροσκάφη επανέλαβαν σήμερα τις πτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά και ενεπλάκησαν μάλιστα με ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν προς αναχαίτιση τους.

Οι πέντε από τις έξι συνολικά πτήσεις του ζεύγους των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα δύο μικρά νησιά του ανατολικού Αιγαίου σημειώθηκαν με διαφορά 4 λεπτών κατά μέσο από τις 11:33 έως τις 11:53 και η τελευταία στις 12:19.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ:

Στις 11:33 τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες στα 22.000 πόδια. Το ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε από MIRAGE-2000 της Πολεμικής Αεροπορίας, στον αυτό χρόνο, μετά από εικονική αερομαχία.

Ακολούθησαν πτήσεις τους πάνω από την Παναγιά στις 11:41 και 11:46 στα 26.000 πόδια, στις 11:50 στα 25.500 πόδια, στις 11:53 στα 26.000 πόδια και στις 12:19 τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες στα 34.000 πόδια.

Ο τουρκικός σχηματισμός εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 11:32 μεταξύ Λέσβου και Χίου, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως και εξήλθε του FIR Αθηνών στις 12:20 βορείως της Χίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

kammenos4

Ο Πάνος Καμμένος δεν… πέρασε μόνο από τις Οινούσσες (παραμένει άγνωστο αν πέταξε με τη στρατιωτική του στολή) αφού νωρίτερα έκανε στάση στο Κιλκίς.

Εκεί, αφού παρακολούθησε μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Τελλίδη δραστηριότητες της άσκησης ετοιμότητας «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/16» που διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή του νομού, ο υπουργός Άμυνας πέταξε μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία προς Οινούσσες όπου πραγματοποιούνταν παράλληλα άσκηση αεράμυνας.

kammenos5

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία εβδομάδα, τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποιούν διαρκείς υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, προκαλώντας ένα διαρκές και αναίτιο σκηνικό έντασης, με αλλεπάλληλες παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που στο Αιγαίο έχει καταπλεύσει η δύναμη του ΝΑΤΟ για τον έλεγχο και την παρατήρηση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα κι ενώ η Άγκυρα υποτίθεται πως θα έπρεπε να ασχολείται περισσότερο με την ανάσχεση του ρεύματος των παράτυπων μεταναστών, στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την ΕΕ.

Σχετικές ειδήσεις