ΕΘΝΙΚΑ

Ηνίοχος 2016: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αεροπορική άσκηση - Νέο εντυπωσιακό βίντεο

Ηνίοχος 2016: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αεροπορική άσκηση - Νέο εντυπωσιακό βίντεο

Προσβολές επίγειων στόχων, στόχων επιφανείας και επιχειρήσεις καταστολής - καταστροφής εχθρικής Αεράμυνας, καθώς και έρευνας και διάσωσης σε περιβάλλον μάχης, εκτελέσθηκαν επί 10 εικοσιτετράωρα ημέρα και νύκτα σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, στο πλαίσιο της πολυεθνικής αεροπορικής διακλαδικής άσκησης μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2016», η οποία διεξήχθη από τις 4 έως τις 14 Απριλίου, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.

Στην άσκηση, συμμετείχαν αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ, καθώς και ένας παρατηρητής της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε μεγάλος αριθμός αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς.

Στο πλαίσιο της άσκησης ο Στρατός Ξηράς δοκίμασε το σύστημα αεράμυνας του ενεργοποιώντας στο έπακρο τις Μονάδες Αεράμυνας αναπτύσσοντας Όπλα και Συστήματα Αντιαεροπορικής Άμυνας σε κατάλληλες θέσεις σε ολόκληρο το FIR Αθηνών, αντιμετωπίζοντας τακτικά επεισόδια σε πλήρη συντονισμό με τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσης, συμμετείχαν επιθετικά ελικόπτερα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού σε αποστολές προσβολής αεροδρομίων, αντιμετώπισης εχθρικών αντιαεροπορικών συστημάτων, προσβολής εναερίων στόχων, στόχων εδάφους και στόχων επιφανείας.

Το Πολεμικό Ναυτικό διέθεσε φρεγάτες, κανονιοφόρους και πυραυλακάτους στο Αιγαίο, για την εκτέλεση σεναρίου της άσκησης που προέβλεπε την προσβολή πλοίων επιφανείας από αέρος και αντίστοιχα την αντιμετώπιση της εναέριας απειλής από τα πλοία μέσω της αντιαεροπορικής άμυνας τους.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Σχετικές ειδήσεις