ΕΘΝΙΚΑ

Hurriyet για Παναγία Σουμελά: H ένταση μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών του Αιγαίου έχει φουντώσει...

Hurriyet για Παναγία Σουμελά: H ένταση μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών του Αιγαίου έχει φουντώσει...

«Εν μέσω εξελίξεων και συλλήψεων που σχετίζονται με την πρόσφατη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία, η ένταση μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών του Αιγαίου έχει φουντώσει λίαν επικίνδυνα μετά από την πρόκληση του Έλληνα προέδρου για μια «ειλικρινή συγγνώμη» από την Άγκυρα για την «Ποντιακή γενοκτονία»,γράφει η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας hurriyetdailynews.com.

Άλλωστε ο τύπος στην γειτονική χώρα «συμπλέει» απόλυτα με τα «γούστα» του Σουλτάνου Ερντογάν , αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει σε καμμία περίπτωση.

Η Άγκυρα, είναι επίσης εξοργισμένη από τις αξιώσεις της ελληνικής πλευράς σε σχέση με την ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας της Σουμελά στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και την αδικαιολόγητη απαγόρευση της θείας λειτουργίας ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι η Αθήνα θα συνεχίσει να αγωνίζεται «μέχρι την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων και την έκφραση μιας ειλικρινούς συγγνώμης από τους απογόνους των δραστών, δηλ. την Τουρκία».

Με γραπτή ανακοίνωση του το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στις 16 Αυγούστου επισημαίνει ότι οι δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου αποτελούν «δημαγωγία μακριά από ... την ευθύνη ενός ενεργούς πολιτικού».

Η ίδια η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι οι παρατηρήσεις του Έλληνα προέδρου, είναι «διαστρεβλωμένες» σε σχέση με την προσωρινή απόφαση να κλείσει η Ιερά Μονή Σουμελά και «δεν συμμορφώνεται με τα γεγονότα.»
«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τις ελληνικές αρχές τις απάνθρωπες πρακτικές που επιβάλλονται σε όλες τις μειονότητες από την ίδρυση της δικής τους χώρας», καταλήγει η έντονα διατυπωμένη τουρκική ανακοίνωση , υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι «προσπαθούν να κρατήσουν το θέμα του Πόντου σε ημερήσια διάταξη αν και δεν έχουν καμία ιστορική ή νομική δικαιοδοσία. «

«Οι εν λόγω δηλώσεις τροφοδοτούν θρησκευτικό και εθνοτικό μίσος με την βοήθεια ακραίων φανατικών στοιχείων στην Ελλάδα που απευθύνονται κατά της Τουρκίας και του τουρκικού λαού», καταλήγει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι οι καταστάσεις είναι «ενάντια στο πνεύμα της φιλίας και των σχέσεων καλής γειτονίας και δεν συμβάλουν στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. «

Οι χιλιάδες όμως των Ελλήνων Ποντίων που ζούσαν στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας για αιώνες και σφαγιάστηκαν από Οθωμανούς Τούρκους σε συνεργασία με Γερμανούς, σίγουρα δεν είχαν την ίδια γνώμη με τους Τούρκους.

Η γενοκτονία των Ποντίων είναι κάτι που δεν αλλάζει, δεν αμφισβητείται και φυσικά δεν αλλοιώνεται από κανέναν και τίποτα.

Εν τω μεταξύ, ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς περιγράφει τις αιτιάσεις του κ Παυλόπουλου «σχετικά με το κλείσιμο της Ιεράς Μονής Σουμελά, στην Τραπεζούντας ως αβάσιμες.

Δηλαδή οι Τούρκοι νέο-Οθωμανοί ανήμερα της Παναγίας θυμήθηκαν να κλείσουν την Ιερά Μονή για εργασίες, λόγω του ότι το μονοπάτι για την Ι.Μονή είναι «επικίνδυνο» για να συμβεί ατύχημα σε κάποιον προσκυνητή.

Τους υπενθυμίζουμε ότι , όλους τους προσκυνητές που μεταβαίνουν στην Ιερά Μονή της Παναγίας όχι μόνο στην Τραπεζούντα αλλά παντού, τους «φυλάει» η ίδια η Παναγιά και δεν υπάρχει κανένας φόβος.

Αντίθετα φόβο ή καλύτερα τρόμο έχουν οι Τούρκοι οι οποίοι τρέμουν στην παρουσία της Μεγαλόχαρης και ειδικά λόγω της προσβολής που της έκαναν ανήμερα της Κοιμήσεως της . Ακριβώς όπως είχαν πράξει κάποιοι άλλοι ( Ιταλοί) ανήμερα και πάλι της εορτής της στην Τήνο.

Οι σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας είναι ήδη αρκετά τεταμένες, ειδικά μετά το τελεσίγραφο που επιδόθηκε σήμερα από την Άγκυρα για την παράδοση του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στην τον Ιούλιο και αναμένεται να ενταθούν και άλλο στο Αιγαίο με τους μετανάστες

ΠΗΓΗ thesecretrealtruth.blogspot.com

Σχετικές ειδήσεις