ΕΘΝΙΚΑ

«Συναγερμός» στις υπηρεσίες ασφαλείας - Ακόμα 10 Τούρκοι πολίτες ζητούν άσυλο

«Συναγερμός» στις υπηρεσίες ασφαλείας  -  Ακόμα 10 Τούρκοι πολίτες ζητούν άσυλο

«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η άφιξη 10 ακόμα Τούρκων πολιτών στο νησί της Ρόδου, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσουν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Πρόκειται για δύο οικογένειες, 4 ενήλικες και 6 παιδιά, οι οποίες έφτασαν με φουσκωτό στην περιοχή Στεγνά της Ρόδου, το πρωί της Τρίτης (20/09). Αρχικά οι άνδρες του Λιμενικού θεώρησαν ότι επρόκειτο για μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Συγκεκριμένα, από τις πρώτες κιόλας στιγμές οι αφιχθέντες δήλωσαν Τούρκοι πολίτες και ζήτησαν πολιτικό άσυλο λόγω των διώξεων που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα το καλοκαιριού στην Τουρκία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της Ρόδου, οι 10 Τούρκοι βρίσκονται εν αναμονή της καταγραφής του αιτήματός τους από την Περιφερειακή Επιτροπή Ασύλου και καθορισμού της ημερομηνίας, που θα δώσουν συνέντευξη.

Όπως έγινε γνωστό είναι δύο οικογένειες, οι άνδρες ηλικίας 33 και 39 ετών, οι γυναίκες 37 και 33 ετών και τα παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών (αγόρια 13 και 12 ετών και τα κορίτσια 2, 6, 11 και 7 ετών).

Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά ευαίσθητη δεδομένων των συνεχών πιέσεων που ασκεί η Τουρκία για έκδοση όσων πολιτών από τη γειτονική χώρα έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. Χθες (21/09), εκδόθηκε η απορριπτική απόφαση της Επιτροπής Ασύλου για τους τρεις από τους οκτώ αξιωματικούς οι οποίοι έφτασαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο παραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού.

Πάντως οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας βρίσκονται σε επιφυλακή ώστε να αποτρέψουν, αν είναι δυνατόν, την άφιξη και άλλων Τούρκων πολιτών που θέλουν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις