ΕΘΝΙΚΑ

Νέο «ρεσιτάλ» του Τσέχου Προέδρου: Οι πρόσφυγες να στοιβαχτούν σε άδεια ελληνικά νησιά

Νέο «ρεσιτάλ» του Τσέχου Προέδρου: Οι πρόσφυγες να στοιβαχτούν σε άδεια ελληνικά νησιά

Προκλητικός για ακόμα μια φορά εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, μιλώντας για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από όλη την Ευρώπη σε ακατοίκητα ελληνικά νησιά.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας μιλώντας στους Financial Times, για ακόμα μια φορά, έδειξε την πρόθεση του να γίνει η χώρα μας «αποθήκη ψυχών».

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι οι το ένα τρίτο των προσφύγων που εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015 και το 2016, ήταν οικονομικοί μετανάστες. Δεν δίστασε μάλιστα να προτείνει πως όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για άσυλο και απορρίπτονται, να μετακινούνται σε ακατοίκητα ελληνικά νησιά ή σε «άδειες» περιοχές της Αφρικής.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας μάλιστα αποκορύφωσε το «ρεσιτάλ» ξενοφοβίας και ρατσισμού λέγοντας το ελληνικό χρέος συνδέεται με το προσφυγικό και πως αυτός είναι ένας τρόπος για την Ελλάδα να ξεχρεώσει τις οφειλές της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να βρει σπίτια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νησιά της, ως ένα είδος αποπληρωμής του χρέους της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα έχει πολλά ακατοίκητα νησιά και μεγάλο εξωτερικό χρέος. Έτσι, αν δημιουργηθούν hot spot στα νησιά αυτά, θα καλυφθεί ένα μέρος του χρέους», προσθέτοντας πως η μουσουλμανική κουλτούρα πολλών από εκείνων που έρχονται στην Ευρώπη, δεν ταιριάζουν με την τοπική κουλτούρα.

Συνέδεσε, δε, το «κύμα» των προσφύγων, με το «κύμα» των τζιχαντιστών στην Ευρώπη, λέγοντας πως «υπάρχει ισχυρή σύνδεση μεταξύ τους».

Σχετικές ειδήσεις